Hirdetés

Ezentúl már egerekben is utazik a DeepCool

A szegmensben való debütálás enyhén klisésre sikeredett, mert az újonc ránézésre egy olcsósított Model O-nak látszik.

Hirdetés

A DeepCooltól korábban láthattunk egy-két egérpadot, ám a gyártó az MC310 névre keresztelt újdonságával most belépett a játékosokat célzó rágcsálók piacára is. A hétgombos, szimmetrikus megoldás 126 mm hosszú, 68 mm széles és 38 mm magas, vonalvezetése pedig a Glorious Model O formavilágát idézi, s ez a benyomás a PTFE tappancsok alakját és elhelyezkedését látva csak tovább erősödik.


[+]

A 75 grammot nyomó eszköz a manapság elterjedt, lukacsos dizájn oltárán áldoz, és belsejében egy 60 ips-es és 20 g-s, 12 800 cpi-ig skálázódó, meg nem határozott fajtájú szenzor dolgozik, kissé magas, 2,3 mm-es LoD-dal. Ettől persze nem kell félni, mert ha még driveresen nem is lehet majd alacsonyabbra venni, ősatyáink tapefix trükkje orvosolja az ez irányú problémákat – mindenesetre a fedélzeten 32 kB memória található.


[+]

Ha ez a 60 ips igaz, az érzékelő a cirka 1,5 m/s-os perfect controljával első blikkre nem tűnik egy túl nagy eresztésnek, ellenben ha magas vagy közepes érzékenységgel játszunk, akkor nem is szükséges több, s ha egyébként mentes a különböző anomáliáktól, legitim választás is kerekedhet belőle. A fő klikkek alatt Huano 10M (valószínűleg Blue) kapcsolók tanyáznak, amelyek a Zowie implementációiból kiindulva picit nagyobb erőkifejtéssel járó, de igen taktilis kattintási érzetet sejtetnek.


[+]

Természetesen az RGB világítás sem hiányozhat, ami a görgőn, a tenyértámasz alatt és a periféria alján körbefutó, vékony fénycsík képében teszi tiszteletét. A szoftverről mellékelt bélyegképeken 125/250/500/1000 Hz-es polling rate szabályozást, angle snapping állítást (nem tartjuk sanszosnak, hogy a "Pointer precision" egérgyorsítást takarna), görgetési sebesség meghatározását és click latency variálást ("Fire speed" – ez az a pont, ahol megragadhatnánk a konvencióknál), illetve makrózást figyeltünk meg a LED-ek cicomázásán, illetve a felbontás hatlépcsős belövésén kívül.


[+]

A kábelt flexibilisnek ígérik, viszont nem paracordként hivatkoznak rá, csupán fonottként, szóval a puding próbája az evés lesz. A 30 euróra/dollárra taksált, 2 éves garanciával értékesítésre kerülő patkányt egy hazai webshopban már kiszúrtuk 12 500 forintos áron.


[+]

Előzmények

Hirdetés