Hirdetés

Tenyérbe illő külső SSD a Crucial szájíze szerint

A picike, Type-C-s megoldás nem olcsó, de ez ma még általánosan igaz a kategóriára.

A Micron tulajdonában lévő Crucial egy új, hordozható SSD-vel lepte meg a nagyérdeműt, ami visszafogott méreteivel és 10 Gbps-os Type-C csatlakozójával kíván hódítani. A nemes egyszerűséggel X6 névvel illetett, 69 x 11 x 64 mm-es házban lakozó tároló 1, valamint 2 TB-os kapacitással készül, és 2 méteres magasságból még nyugodtan dobálható, bár ha nem egy feldühödött tengerimalacot akarunk vele megrendszabályozni, önvédelmi fegyvernek bizton kevés lesz.


(forrás: Crucial) [+]

Sajnos a vezérlő mibenlétét és a NAND flash lapkák fajtáját balladai homály fedi (bár az utóbbinál az utalások alapján a QLC lesz a befutó), de az bizonyos, hogy az adatátviteli sebességek tekintetében az 540 MB/s-mal egészséges SATA tartományban mozgunk. A ketyere persze nem csak Windows, esetleg macOS, de Android operációs rendszerrel is munkára fogható, ám ha USB Type-A kapcsolatot szeretnénk (akár a PlayStationünk, netán Xboxunk miatt), kénytelenek leszünk utólag beszerezni egy adaptert.

(forrás: Crucial) [+]

A csöppnyi, mindössze 42 grammot nyomó adattárak vásárlásakor 163 vagy 298 euró, illetve 3 év garancia fog szerepelni a számlán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés