Végre befutott az MSI Big Bang XPower II - frissítve!

Az MSI Big Bang XPower II nevű alaplapjáról már többször is írtunk. Korábban ecseteltük a termék általános képességeit, míg nemrég kiderült, hogy mi rejtőzik az egyedi hűtőborda alatt. A linkelt két hír nagyon átfogó képet ad az újdonságról, így nem ismételnénk meg a leírtakat, de a hivatalos bejelentés alkalmával is akad még pár extra adat.


[+]

Az LGA2011-es foglalatú, azaz a Sandy Bridge-E processzorokhoz fejlesztett, X79-es vezérlőhidat használó alaplap úgynevezett Military Class III komponenseket kapott. Ezzel jelzi az MSI, hogy minőségi alkatrészeket használtak a tervezők az újdonsághoz, és a 22 fázisú Hibrid digitális PWM dizájn 770 watt leadására képes. Ezt valószínűleg még az extrém tuningolók sem használják majd ki, de az adatok elméletben mindenképpen meggyőzőek. Persze ekkora hőmennyiséget elvezetni már nagyon nehéz, így az extrém tuning kedvelőinek kapásból érdemes a folyékony héliumhoz nyúlni, ami a folyékony nitrogénnél jobb hűtési képességekkel rendelkezik.


[+]

Az MSI természetesen támogatja az AMD CrossFireX konfigurációkat a ma elérhető összes kiépítés formájában, és ugyanez igaz az NVIDIA SLI-re, beleértve a négyutas megoldást is. Sőt, a termékhez jár még a Winki 3 operációs rendszer, mely magán az alaplapon érkezik. Ez a szoftver ugyan nem tud sokat, de gyorsan betölthető, és el lehet vele érni az internetet, lehet rajta képet nézegetni, illetve támogatja az OpenOffice dokumentumokat. Ezenkívül hasznos szolgáltatása a adattárolókról való biztonsági mentés lehetősége is.


[+]

Az információink szerint a bruttó végfelhasználói ár 125 000 forint lesz, ami borzalmasan sok, de az extrákat, a szolgáltatásokat és a minőséget meg kell fizetni. A forgalmazás még ebben a hónapban megkezdődik.

Kiegészítés: A hír megírását követően az MSI tudtunkra adta a hazai ajánlott bruttó végfelhasználói árat, így ennek megfelelően módosítottuk az utolsó bekezdést.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés