Fenékhűsítő USB-s üléspárna a forró napokra

A Bamboo Seat Coolerbe két ventilátor pumpálja a levegőt, és a működtetéshez elég csak rádugni a számítógépre.

A japán Green House-hoz közel állnak a kissé furcsa elektromos készülékek, hiszen kínálatukban például megtalálhatóak vízálló tévék épp úgy, mint rulettként használható pendrive-ok, hogy csak néhány példát említsünk.

Green House Bamboo Seat Cooler
Green House Bamboo Seat Cooler [+]

A vállalat a közelmúltban egy újabb szokatlan eszközzel jelentkezett; a Bamboo Seat Cooler nem más, mint egy olyan üléspárna, amely a fenék és a hát hűtésére szolgál. A szélébe két, egyenként 3000 rpm fordulatszámon pörgő ventilátort építettek, amelyek a levegő mozgatásáért felelősek. A 43 x 40 centiméteres "párna" felületének nagy része bambuszdarabokból készült, az ezek között található réseken süvít ki a hűsítő légáramlat.

Green House Bamboo Seat Cooler
Green House Bamboo Seat Cooler [+]

Az élmény a gyártó szerint mennyei, és működtetéséhez nem is kell más, mint például egy számítógép, hiszen egy 130 centiméter hosszúságú USB kábelen keresztül kapja az energiát, de természetesen a hálózati áramforráshoz is bátran csatlakoztatható. Első pillantásra nem tűnik különösebben kényelmesnek a Bamboo Seat Cooler, de ha tényleg hatékonyan hűt a forróságban, akkor ennyit simán lehet, hogy megéri bevállalni. Az tény, hogy nem kifejezetten olcsó: 90 dollárt, azaz mintegy 25 000 forintot kérnek el érte.

Előzmények

Hirdetés