2019. augusztus 20., kedd

Útvonal

Hírek » Életmód rovat

Bakelitlemez-archiváló a Xiteltől

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Pcwelt.de

A Xitel új termékével percek alatt digitalizálhatjuk bakelitlemezeink tartalmát.

A Xitel Inport nevű termék segítségével nem csak a bakelit-lemezek, hanem az audiokazetták tartalmát is archiválhatjuk winchesterünkre. A 5x7,5x2,5 cm méretű dobozkának audiobemenetei és egy USB-portja van. A csomag része még a körülbelül 9 méteres sztereó- és az egyméteres USB-kábel.


Forrás: www.xitel.com

A mellékelt szoftver ellenőrzi a bejövő jelet, két modul szolgálja a felvétel rögzítését és szintén kettő a grabbelést. A számokat WAV formátumú zenei fájlokban rögzíthetjük, később pedig átkonvertálhatjuk őket MP3-as fájlokká.

Ben Davis, a Xitel alelnöke szerint még mindig rengetegen rendelkeznek bakelitlemez- vagy audiokazetta gyűjteménnyel. Ezek a felhasználók szeretnének biztonsági mentést készíteni ezekről az anyagokról, vagy átmásolni őket a merevlemezükre onnan pedig CD-re, hogy akár az autóban is hallgathassák régi kedvenceiket.


Forrás: www.xitel.com

A német PC-World újság gyorstesztje szerint az eszköz és annak szoftvere rendkívül egyszerűen kezelhető. Csupán egy észrevétel akadt, e szerint nem árt beszereznünk egy erősítőt, lévén a lemezjátszók által sugárzott hang nagyon halk. A Xitel Inport az Egyesült Államokban már kapható, kereken 70 dollárért.

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.