2019. augusztus 23., péntek

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Az XGI is osztozkodik?

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: X-bit labs

A gyártó az NVIDIA és az ATI után saját memóriakezelő eljárást fejleszt.

Hirdetés

Nemrégiben részleteiben is megismerkedhettünk az NVIDIA egyik legújabb, az alacsony-ár szegmensben ígéretes jövő elé néző technológiájával, mely a rendszermemóriát hívja segítségül a textúrák, illetve más geometriai adatok tárolására. A TurboCache előnye, hogy a videovezérlőre épített memória mennyisége jelentős mértékben csökkenthető, így az árérzékeny piacon hasonló teljesítmény mellett olcsóbb megoldásokat tudnak kínálni a gyártók. A konkurens ATI is felismerte az eljárásban rejlő lehetőségeket; a kanadai cég első HyperMemory technológiát alkalmazó vezérlője egy módosított X300-as modell lesz, mely jövőre jelenik meg a piacon.

Az X-bit labs birtokába jutott információk szerint az asztali rendszerekbe szánt videovezérlők piacán viszonylag új szereplőként számontartott XGI Technology is hasonló képességgel rendelkező termékkel kíván versenyezni a belépő szintű 3D-gyorsítók mezőnyében. Az XG47 kódjelű GPU-val 2005 első-második negyedévében debütáló technológiáról egyelőre nem sok konkrétumot tudni, a cég képviselői mindössze annyit árulnak el, hogy az XGI által alkalmazott eljárás alapjaiban "nagyon hasonló" lesz az NVIDIA nemrégiben megjelent TurboCache technológiájához.

A gyártók tehát, úgy tűnik, bíznak az új memóriakezelő eljárásban, mely alapjaiban az AGP szabvány részeként tulajdonképpen évek óta jelen van a köztudatban, a modernebb PCI Express technológiával karöltve azonban könnyen lehet, hogy meghozza azt az áttörést az olcsó videovezérlők piacán, ami évekkel ezelőtt a technológiai korlátok miatt nem valósulhatott meg.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.