Az NVIDIA személyében is barátra lelt az OCZ

Hirdetés

Az ATI által is bevizsgált és minősített, vörös színben pompázó memóriamodulok bejelentése után alig pár héttel megjelentek az OCZ választékában az első, NVIDIA nevével fémjelzett termékek. Az OCZ PC2-8500 SLI-Ready Platinum Edition névre keresztelt modulok a gyártó szerint jobb teljesítményt nyújtanak bizonyos nForce chipsetekkel ellátott alaplapokban, ami alighanem elsősorban abban nyilvánul meg, hogy a modulok kompatibilisek az EPP (Enhanced Performance Profiles) technológiával. Utóbbi az NVIDIA, illetve az OCZ legnagyobb riválisának számító Corsair közös fejlesztése.

Az OCZ legújabb memóriamoduljait külsőre semmi nem különbözteti meg a korábban piacra került termékektől; az IC-ket ez esetben is a méhsejtrácsos XTC bordák hűtik, melyekre azonban ezúttal nem került semmilyen logó vagy plusz jelölés (a vörös színű CrossFire modulokon az ATI emblémája is feltűnik). A DDR2 modulok ezúttal 1066 MHz-en járnak, ezen az órajelen CL 4-5-5-15 késleltetésre lettek paraméterezve, 2,3 voltos üzemfeszültség mellett.

Az OCZ szokásostól eltérően csak párban, 2 GB-os kitet alkotva kínálja az SLI-s modulokat, melyekre a megszokott módon élettartam garanciát vállal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés