Az Intel manipulálná a Ryzen teszteket?

Azt csiripelik a madarak, hogy az Intel szeretné, ha az újságírók az AMD teszt előtt felhívnák őket.

Már csak néhányat kell aludni az AMD legújabb csodafegyverének, a Ryzen processzornak a megjelenéséig. Minden jel arra mutat, hogy hosszú évek után most tényleg méltó ellenfelet kapnak a hetedik generáció óta töretlenül menetelő Core i processzorok. Számos olyan kiszivárgott és hivatalos eredményt láttunk mostanság, amik azt sugallják, hogy az AMD üdvöskéje pariban van az Intel sokkal drágább processzoraival, rengeteget javult az egyszálas sebessége, rossz hír pedig nincsen.

Ilyen helyzetben talán nem is meglepő, hogy a konkurencia lépésre kényszerül. Az Inteltől pedig láttunk már mindenfélét. A Tweak Town az informatikai bulvárlapnak is nevezhető Semi Accurate-re hivatkozva azt írja, hogy az Intel marketingcsapatáról olyan jellegű emaileket kaptak egyes tesztelők, hogy a Ryzen cikkek megírása előtt hívják fel az Intel embereit. Ők maguk persze nem kaptak ilyen levelet, de láttak valakit, aki hallott ilyesmiről. Fölöttébb szokatlan kérés ez, bár lehet benne némi ráció, amellett, hogy erősen villog a hoax gyanú, a rosszakarás és az ellenreklám detektor lámpája.

Egy-egy új termék érkezésekor a marketingesek is összecsapnak
Egy-egy új termék érkezésekor a marketingesek is összecsapnak

A Ryzen egy merőben új architektúra, és lehet, hogy az Intelnél kiszúrták már olyan gyengeségeit, amikkel szemben a saját megoldásaik jobb fényben tüntethetőek fel, vagy kifogható a szél az AMD marketing vitorláiból. Például az egyszálas sebesség valóban sokat javult a Ryzennél, de abból a pár tesztből, ami eddig napvilágot látott, feltűnik, hogy nem feltétlenül van a Kaby Lake szintjén. Mi egyelőre nem kaptunk semmiféle figyelmeztetést, kérést az Inteltől – valójában éppen most nincs is Kelet-európai sajtós tevékenységük – de a Ryzen tesztelése már sínen van. Hamarosan kiderül, mennyi az annyi.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés