Az igazi pico projektor – igazán apró méretben

Hirdetés

Érdekes készülékkel jelentkezett az AAXA. Az L1 típusjelzésű pico projektor annyira pici, hogy könnyedén zsebre is vágható. Igazából méretre is, formára is nagyjából egy termetesebb mobiltelefonra hasonlít, és ezt az adatai is igazolják. Az új modell csupán 107 x 53 x 20 mm-es és mindössze 170 gramm, azaz elképesztően kicsi. Ennek ellenére egy teljes értékű projektorról van szó.

Az L1 800x600 pixeles megjelenítésre képes, és akár 2 méter átlójú képet is ki tud vetíteni. A maximális kontrasztaránya 2000:1, míg a fényereje 20 lumen. Ez utóbbi érték természetesen meg sem közelíti a nagy projektorokat, így nem várható el, hogy az AAXA készülékével színházteremben vetítsenek, de kisebb irodákban kiváló szolgálatot tehet a prezentációknál, már csak azért is, mert akármikor előkapható egy öltönyzsebből is. A fényforrás nagyjából 30 000 órás élettartammal rendelkezik, ami egy ilyen kis eszköznél több mint elég.

Nem meglepő, hogy az L1 akkumulátorról is működik, hiszen így használható ki leginkább a kompakt méret. A fogyasztása körülbelül 5 watt, és a beépített teleppel 90 perces üzemidőre képes. Ha ez lemerülne, természetesen még mindig ott a hálózati adapter. A működéséhez nem szükséges számítógép segítsége, akár médialejátszóként is használható, ebben segít, hogy támogatja a Word, Excel és PowerPoint fájlok, a PDF-ek, valamint az AVI, MP4, MP3 és JPG formátumok lejátszását. 160 MB-os belső memóriájában ugyan nem fér el túl sok adat (azért egy-két prezentációhoz elég), de alapból jár hozzá egy 2 GB-os, USB-s adattároló, ami igény szerint nagyobbra is cserélhető. Ebből kitalalálható, hogy a projektort felszerelték USB porttal is – aminek segítségével külső eszközök csatlakoztathatók rá –, de emellett D-Sub és kompozit bemenetet, valamint 3,5 mm-es jack csatlakozós hangkimenetet is találni rajta, sőt, 1 wattos hangszóróval is rendelkezik.

A gyártó kiváló szín- és szövegmegjelenítést ígér, így a projektorok törpéje valóban hasznos lehet. Sajnos az ilyen különleges készülékeknek általában van egy olyan tulajdonsága, ami annyira már nem vonzó, ez pedig leggyakrabban az ár. Ez az AAXA L1 esetében 599 dollár. A készülék már előrendelhető a gyártó honlapján, a szállítása február 12-én kezdődik meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AAXA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés