Hirdetés

Az EOS 800D-vel frissül a Canon belépőkategóriája

Új, fejlettebb jelefeldolgozóval, valamint két és félszer több fókuszpontot is kínáló DualPixel AF rendszerrel támad az alsóházban a Canon.

Az EOS M6 és a 77D mellett bemutatkozott az új, belépőkategória tetejére szánt modell, az EOS 800D, vagy ahogy más régiókban ismerik, a Rebel T7i vagy Kiss X9i. A híresztelések itt is igaznak bizonyultak, hiszen kezdő fotósoknak szánt fényképezőgépnek továbbra is a 24,2 MP-es APS-C szenzor a lelke. Ellenben a kategóriában újdonságként mutatkozik be a DIGIC 7 segédprocesszor, melynek gyorsabb jelfeldolgozása által 6 kép/másodpercre növekedhetett a sorozatsebesség. Szintén új a 45 keresztérzékelős fókuszpont tartalmazó, élőkép esetén a DualPixel technológiát is alkalmazó AF rendszer, ami komoly előrelépésnek tekinthető az előd 750D, 19 pontot kínáló megoldásával szemben. Az AF pontok mellett a beállítható érzékenységtartomány is növekedett, így a korábbi 12800-as alap és 25600-as kiterjesztett értékek helyett, rendre 25600 és 51200 adható meg.


[+]

Mozgóképek esetén itt sem kapunk többet a Full HD felbontásnál és a legfeljebb 60p sebességnél, ellenben a legnagyobb bitráta 60 Mbps lehet és egy mikrofonbemenet is helyett kapott a vázon. A váz elrendezése és kialakítása csupán néhány ponton tér el a 750D-től. Ilyen például a hátul megjelenő dedikált Wi-Fi gomb vagy a némileg újra rajzolt gombsor. A kihajtható és forgatható LCD kijelző maradt 3"-os és 1,040 millió képpont felbontású, amin mostantól hasznos tippek is megjelenhetnek a kezdők számára, hogy minél inkább olyan képes készíthessenek, amilyet szeretnének.


[+]

A szokásos micro USB és HDMI portok mellett továbbra is rendelkezésre áll az NFC-vel támogatott Wi-Fi, ami azonban Bluetooth modullal is kiegészült, így kompatibilis a Canon első BT alapú távkioldójával is, de természetesen az okostelefonokkal való távvezérlés is biztosított. Az EOS 800D már áprilistól kapható lesz 750 dolláros áron, míg az EF-S 18-55 mm F4-5.6 IS STM objektívvel kitben 900, az EF-S 18-135mm F3.5-5.6 IS STM-mel párosítva pedig 1300 dollárt kérnek érte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés