Az Avaya az EZchip 10-Gigabites, 7-rétegű processzorát választotta

Hirdetés

Az Avaya - a világ egyik első számú vállalati hálózati megoldásokkal és szolgáltatásokkal foglalkozó vállalata - valamint az EZchip Technologies bejelentették, hogy megállapodást kötöttek az EZchip NP-1 jelzésű hálózati processzorának az Avaya következő 10-Gigabites routing-kapcsoló generációjában való felhasználásáról.

Az NP-1 áttörést jelentő TOPcore technológiájának, egyedülálló, szabadalmazott kereső algoritmusainak, valamint élvonalbéli beágyazott memória-technológiájának köszönhetően, vezeték sebességű 10-Gigabites, 7-rétegű adatfeldolgozásra képes.

Ennek eredménye, hogy az Avaya Multiservice Networking Infrastructure solutions üzletága a jövőben is képes lesz az Avaya kapcsoló megoldását a napjainkban kapható egyik leggyorsabb, legmegbízhatóbb, legnagyobb sűrűségű megoldásként fenntartani és fejleszteni. Az Avaya által saját maga számára felállított magas minőségi elvárása jól kijelöli a megoldás helyét a következő generációs adathálózatokban, amelyek nem csak nagy teljesítményt de komoly intelligenciát is megtestesítenek majd.

A megállapodás értelmében az Avaya számos, az Avaya Laboratórium - a vállalat kutatási és fejlesztési szervezete - által jelenleg fejlesztett kiemelt fontosságú termékébe integrálja az EZchip NP-1-et.

"Az EZchip NP-1 beépítése kapcsoló platformjainkba felgyorsítja 10 Gigás kapcsolóink bevezetését és leszállítását" - nyilatkozta Koby Segal, az Avaya MultiSservice Networking Groupt kutatásért és fejlesztésért felelős alelnöke.

"Végső soron üzleti ügyfeleink fogják élvezni a felgyorsuló ciklus előnyeit, hiszen 10 Gigabites teljesítményen tudunk majd olyan szolgáltatásokat nyújtani részükre, mint a nagy teljesítményű, 2-es OSI rétegtől a 7-es rétegig működő kontextus érzékeny kapcsolás. Ez túlszárnyalja nem csak az átlagos ágazati teljesítményt, de az elvárásokat is. Az implementációk tartalmazni fogják a továbbfejlesztett helyi hálózati (LAN), nagyvárosi területi hálózati (MAN), valamint a biztonságos privát hálózati (VPN) megoldásokhoz illeszkedő kapcsolást és routolást is."

"Az NP-1-es rugalmas programozhatósága, valamint mély, hét-rétegű adatfeldolgozó képessége 10-Gigás rátáknál nemcsak arra tesz bennünket képessé, hogy vezeték sebességen adjunk adat-, beszéd- és képátviteli kapcsolást, hanem hogy megvalósítsuk a szolgáltatás minőség és hálózati policy alapú üzemeltetést is" - mondotta.

A hálózati processzorok lényegében programozható chipek, amelyek egyesítik a szilícium technológia sebességét a mikroprocesszorok intelligenciájával és rugalmasságával. Az egyre újabb intranet és Internet protokollokhoz az új, vagy frissített mikrokód egyszerű letöltésével képesek adaptálódni. Ennek eredményeként a berendezés szállítók lépést tudnak tartani a változó piaci igényekkel, illetve képesek megnövelni a termék élettartamát. A 7-rétegű adatfeldolgozás kifejezés a "mély csomag feldolgozási" (deep packet processing) képességre utal, amely kulcsfontosságú a fejlett hálózati szolgáltatások széles palettájának lehetővé tételéhez.

"Igen nagy öröm számunkra, hogy az Avaya a mi NP-1-esünk használata mellett döntött. Ez is tanúbizonysága abbéli meggyőződésüknek, hogy az EZchip képes egy bárki másénál jobb hálózati processzor előállítására" - vélekedett Eli Fruchter, az EZchip elnök-vezérigazgatója.

Az NP-1 adatfeldolgozó képessége 10 Gigás vezeték sebességnél ideális megoldássá teszi az alkalmazás- és hálózati berendezés szállítók széles köre számára. Az NP-1-et a következő generációs belvárosi és Internet optikai gyűrűk, továbbá a vállalati gerinchálózatok, kialakításában lehet felhasználni.

Az EZchip technológiát felhasználó új termékek 2002. elejétől szerepelnek majd az Avaya kínálatában.


Az EZchip

Az EZchip Technologies egy 10/40 Gigabites hálózati processzorokat gyártó félvezető vállalkozás. Az EZchip áttörést jelentő TOPcore technológiája vezeték sebességen biztosít 7-rétegű teljes-csomagú adatfeldolgozást. Az EZchip egy-chipes megoldásai lehetővé teszik a korábban elképzelhetetlen portsűrűségű berendezések előállítását, mialatt nagy sebességű hálózati megoldásokat kínálnak, utóbbiakhoz pedig fejlett szolgáltatások társulnak. Az EZchip-ről bővebb információ a következő címen található:

http://www.ezchip.com

  • Kapcsolódó cégek:
  • Abit

Azóta történt

Hirdetés