Hirdetés

Az Asus is duplamagas, 32 GB-os memóriamodulokon dolgozik

A tajvani vállalat DC DIMM modulnak nevezi saját DDR4 memóriáit, amikkel akár megduplázhatjuk az alaplapok maximális RAM mennyiségét.

Szeptember elején mutatta be a Samsung az UDIMM formátumú memóriamoduljait, mellyel egy foglalatba az eddigi 16 helyett már 32 GB RAM kerülhet, ezzel lehetővé téve a 2, illetve 4 slottal felszerelt alaplapok tulajdonosainak a 64 vagy 128 GB rendszermemória elérését. A VideoCardz.com szerint az Asus is hamarosan jelentkezik a saját megoldásával, ami a „Double Capacity DIMM”, röviden DC DIMM nevet kapta.


(forrás: VideoCardz) [+]

A memóriachipek kiosztásáról, illetve az egyéb specifikációkról egyelőre nem sokat lehet tudni, az mindenesetre biztos, hogy az első modulok 32 GB-os kapacitással érkeznek, Ezeket a G.Skill és a Zadak fogja gyártani, a saját dizájnjaikkal megspékelve. A vállalat az érkező újdonságokat saját, Intel Z390-es chipkészletre épülő Maximus XI szériás alaplapjaihoz ajánlja, és a Samsung megoldásához hasonlóan itt is kérdéses az egyéb Asus lapokkal, illetve más gyártók termékeivel való kompatibilitás.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés