Az Apple harmadik negyedéves eredménye

Hirdetés

Az Apple közzétette a 2001. pénzügyi év 2001. június 30.-án záródó, harmadik negyedévének eredményeit. A negyedévben az Apple 61 millió USD (17,4 milliárd forint)- azaz részvényenként 17 cent - nyereséget ért el, szemben az előző pénzügyi év azonos időszakának 200 millió USD (75 milliárd forint)- azaz részvényenként 55 cent - nyereségével. A most lezárult negyedév teljes forgalma 1,475 milliárd USD (420 milliárd forint) volt, mely 19%-os csökkenést mutat az előző pénzügyi év azonos időszakához képest; a bruttó árrés pedig 29,4%-ra csökkent, az előző pénzügyi év azonos időszakában elért 29,8%-ról. A nemzetközi piacokon történő értékesítések a teljes forgalom 44%-át tették ki.

A negyedéves eredményre kedvező hatással volt az adók levonása után összesen mintegy 7 millió USD értékben a különböző befektetésekből származó bevétel; amit kiegyenlített a PowerSchool, Inc. akvizíciójának 7 millió USD költsége. A nem-ismétlődő pénzügyi műveletek így nem befolyásolták a cég negyedéves eredményét.

Az értékesített darabszám 827 000 volt.

"Ez a negyedév nagyon sikeresnek mondható az oktatás területén, ahol jelentős növekedést sikerült elérnünk, és szintúgy a mobil gépek piacán, ahol több, mint 182.000 új iBook számítógépet sikerült értékesítenünk," mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. "Stratégiai szempontból a legfontosabb lépés a saját üzleteink megnyitása volt. Az első két üzletet még ebben az évben további 23 követi majd."

"A rossz gazdasági környezet ellenére is sikerült visszatérnünk a tartós nyereségességhez, és alacsony szinten tartanunk az értékesítési csatorna átlagos készletállományát," mondta Fred Anderson, az Apple pénzügyi igazgatója. "A mérlegünk továbbra is nagyon erős, több mint 4,2 milliárd USD készpénzállománnyal. Az elkövetkező negyedévekben is folyamatosan növekedő nyereségre számítunk."

Azóta történt

Hirdetés