Az Angelbird bemutatta a bővíthető SSD-t

Az Angelbird érdekes koncepcióval lepte meg a piacot, melynek keretében olyan bővíthető SSD-k kerülhetnek a gépekbe, amelyeket tároló modulokból lehet felépíteni. A Wings nevű megoldás alapja egy PCI Express x4-es foglalatba illeszthető vezérkőkártya, ami négy darab 3 Gbps-os SATA interfészt kínál a megfelelő tápellátás mellett. Ide helyezhetők el a vállalat Crest nevű, 16 és 32 GB-os moduljai. Több tároló esetén a működést a RAID biztosítja, így kettő vagy négy eszköz csatlakoztatása szükséges.

Hirdetés

A rendszer nagyon ütős paraméterekkel rendelkezik, hiszen egyetlen modul mellett is megvan a 275-285 MB/s-os adatátviteli sebesség, míg négy modulnál akár az 1 TB/s-os érték is átléphető. Az ArchWings funkció még tovább emeli a tétet, és lehetővé teszi öt Wings kártya alkalmazását, ami már egészen extrém teljesítményszintre lehet képes. További extra, hogy a csomagban mellékelt csatlakozókkal azok a felhasználók is jól járhatnak, akik már vásároltak SSD-t, hiszen a SATA interfésszel rendelkező meghajtókat tökéletesen kezeli a kártya.

A Wings igazi ereje az elterjedt operációs rendszerek kezelésében rejlik. A termék ugyanis a többi PCI Express interfészbe helyezhető megoldással ellentétben képes bootolni a Windows, a Linux és a Mac OS szoftvereket. Sőt az SSD egy Virtue OS névvel illetett rendszert is tartalmaz, amivel könnyen menedzselhetők a csatlakoztatott modulok.

Az Angelbird Wings önmagában 240 dollárba kerül, ám csomagban is lehet rendelni a terméket 1, 2 vagy 4 modullal. Utóbbi esetben az ár rendre 540, 640 illetve 1400 dollárra módosul.

Előzmények

Hirdetés