AX-es Wi-Fi kártya ASUS márkanév alatt

A PCE-AX3000 PCI-Express foglalatba illesztésekor nem csak az Intel AX200 típusú WLAN modul, de a Bluetooth 5.0 előnyeit is élvezhetjük.

PCE-AX3000 néven új Wi-Fi kártyát mutatott be az ASUS, mely x1-es PCIe interfészen keresztül kommunikál alaplapunkkal, míg a külvilágból két darab levehető antennával gyűjti a jeleket.


[+]

Az alacsony profilú bővítőkártya a lelkét képező Intel AX200 „Cyclone Peak” WLAN kártya segítségével nem csak 802.11ax szabványú Wi-Fi kapcsolattal ruházza fel gépünket, de a beépített Bluetooth 5.0 modulnak köszönhetően az említett szabványt támogató eszközök, például vezeték nélküli fejhallgatók, billentyűzetek és egerek csatlakoztatását is lehetővé teszi. A több felhasználó kiszolgálását az OFDMA technológia és a MU-MIMO funkció megléte biztosítja, míg a kapcsolat védelméről a WPA3 titkosítás gondoskodik.


[+]

Az ASUS PCE-AX3000 piacra kerüléséről és várható áráról egyelőre nincs információnk, de tekintve, hogy az Intel AX200 17 dollárért, vagy annál olcsóbban is beszerezhető, nem gondoljuk, hogy a rá épülő bővítőkártyát sokkal drágábban vesztegetnék majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés