Autofókusz nélkül érkezik a Samyang 12 mm F2.0 objektíve

Bár korábban több helyen is lehetett olvasni olyan pletykákat, melyek szerint a Samyang ezentúl AF motoros lencserendszereket dobna piacra, a mai bemutató során kiderült, egyelőre erről – sajnos – szó sincs. A Samyang a 12 mm F2.0 NCS CS objektívet kifejezetten tükör nélküli rendszerkompaktokhoz fogja gyártani, a termék Canon M, FujiFilm X, Samsung NX, Sony E és m4/3 bajonettekkel lesz elérhető.

A koreai gyártó sajtóközleményében külön hangsúlyt adott annak, hogy újdonságát olyan gépekhez is kifejezetten ajánlják, melyek akár 24 megapixeles, vagy annál magasabb felbontású szenzorral rendelkeznek. A 98,9 fokos látószöggel bíró objektív rektilineáris képet ad, 12 lencsetagból áll (ezekből 2 aszférikus és 3 ED alacsony szórású), melyeket a mérnökök 10 csoportba rendeztek. A rekesz legtágabb F2.0-ás értéke egészen F22-ig zárható, a legkisebb elérhető tárgytávolság pedig 20 cm.

A Samyang 10 milliméteres termékéhez hasonlóan a 12 mm F2.0 NCS CS is nanokristályos lencsebevonattal lett ellátva, amely kontrasztosabb képet garantál. 260 grammos tömegével és 73 x 59 mm-es méretével a kompaktabb méretű optikák csoportját bővíti a 67 mm szűrőátmérővel rendelkező egység. Árakról és a forgalomba kerülés dátumáról azonban még nem esett szó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés