2019. augusztus 17., szombat

Útvonal

Hírek » Adattároló rovat

Augusztusi Vantec-körkép II.

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

EZ-Swap mobil rack és NexStar2 külső USB-ház.

Nem különösebben izgalmas termék egy mobil rack, még akkor sem, ha Serial ATA-felületű meghajtókhoz készült. A Vantec EZ-Swap készüléke azonban néhány figyelemre méltó funkcióval is szolgál, kidolgozásával, megjelenésével pedig sokak tetszését megnyerheti. A szett a szokásos módon egy 5,25 hüvelykes rekeszbe szerelhető héjból és magát a 3,5 hüvelykes merevlemezt tartalmazó cartridge-ből áll, ez utóbbi külön is megvásárolható.

A cserélhető rész alumíniumtestének bordái is segítik a hőleadást, ám a hűtés oroszlánrészét a rack végében található ventilátor vállalja át. Az átáramló levegő tisztasága érdekében a rekesz elején porszűrőt helyeztek el. Az előlapon kék háttérvilágítású LCD-kijelző tudósít a winchester hőmérsékletéről, a ventilátor fordulatszámáról, valamint az aktuális üzemidőről. Az elektronika figyelmezteti a felhasználót a túlmelegedésre is. A meghajtó eltávolítása a külső részbe szerelt zár segítségével akadályozható meg.

Ugyancsak 3,5 hüvelykes merevlemezeket fogad a Vantec NexStar2 nevű rackje, ez azonban egy USB 2.0-felületen csatlakozó külső ház, és Serial ATA-meghajtók helyett az IDE-interfészeseket támogatja. A 210 x 135 x 40 mm méretű készülék hatásosan csökkenti a winchester okozta rezonációt, így mérsékli a zajszintet is. A bekapcsolt állapotot, illetve az adatátvitelt az előlapon látható kék LED-sor jelzi.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.