Audiofiloknak készít alaplapot az Asus

Hirdetés

Az Asus bemutatta az "Absolute Pitch" alaplapsorozatot, amely a tökéletes hangélményt célozza meg. Az angol kifejezés jelentése abszolút hallás, ami utal a lapok várható hangminőségére. Két tagja van eddig az új szériának: az AMD 785G chipsetre épült M4A785G HTPC/RC és az M4A785G HTPC. A különbség köztük, hogy a RC jelzésűhöz távirányító is jár. A különleges hangzást háromféle technológia segíti, a DTS Surround Sensation UltraPC, az ENVY HD és a BD192/24. Az első a jól ismert DTS hangélményt próbája előcsalogatni akár meglévő 2.1-es hangrendszerünkből is. A beszédhangok tisztábbá, érthetőbbé, a mélyek dinamikusabbá válnak. Az ENVY HD az asztali számítógépekhez eddig csak professzionálisabb hangkártyákon elérhető, kiemelkedő minőségű, tízcsatornás hangot varázsolja a gépünkbe, amihez egy kidolgozott, részletes grafikus beállítófelület is társul. A BD192/24 a lehető legtökéletesebb Blu-ray hangdekódolást hivatott elérni, a név a 192 kHz-es mintavételezési frekvenciát és a 24 bites hangkimenetet takarja.


[+]

A különleges eszközök egy alaplapba, az M4A785G HTPC-be vannak belesűrítve, így az eddig alkatrészekből építkező felhasználók most gyári minőségben, készen juthatnak hozzá egy minőségi rendszerhez. Az Asus mindent megtett ezért, így az alaplapon független tápcsatlakozók vannak az alacsonyabb elektronikus zaj miatt, az aranyozott RCA-k pedig a jobb jelátvitelt biztosítják. Az M4A785G HTPC nagyszerű alapja lehet egy otthoni házimozirendszernek.

A két újdonság AM2(+), illetve AM3 tokozású Phenom II processzorokkal szerelhető fel, a memóriák számára négy DDR2-1200-as slot áll rendelkezésre. Az integrált Radeon HD 4200 videókártyát HDMI, RGB és DVI kimenettel látták el, támogatja a DirectX 10.1-et,  a Hybrid CrossFireX-et és a Full HD 1080p megjelenítést. Maximum 512 MB memória osztható meg vele. Bővítőhelyként PCI-t, egy x16-os és két x1-es PCI Expresst, egy PATA, egy eSATA és öt SATA, illetve egy Gigabit Ethernet portot találunk rajta. Az említett kétcsatornás RCA csatlakozókon kívül nem hiányozhat róla az optikai kimenet sem.  Külön érdekesség a fekete alaplap közepén látható, grafikus equalizert mintázó passzív hűtőborda. Az Absolute Pitch sorozat árairól egyenlőre nincsenek információk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés