Audiofil Bluetooth-vezérlő a Zeevótól

Hirdetés

A Zeevo új Bluetooth-vezérlőjével először nyílik lehetőség CD-minőségű hangátvitelre. A ZV4301 processzor egyetlen chipen egyesít egy 48 MHz-es ARM7 mikrokontrollert a szükséges digitálisjel- és kommunikációs áramkörökkel, illetve a rádiófrekvenciás adóvevővel. A ZSound szoftver az audiojel-feldolgozó és a Quality of Service (QoS) algoritmusokat implementálja. A szabványos 32 bites ARM7-architektúrának köszönhetően a platformra írt programok binárisan kompatibilisek az újabb ARM-processzorokkal.

A ZV4301 44,1 kHz mintavételezési frekvenciájú hangot képes továbbítani minimálisan 82 dB-es jel/zaj-viszony mellett. Az audiokimenet teljesítménye 30 mW (RMS). Az energiafelvételről a gyártó annyit árul el, hogy két AAA elemmel legalább 14 órán keresztül biztosítható a lejátszás.

A Zeevo nemcsak fejhallgatókba, headsetekbe, PDA-kba és más hordozható készülékekbe szánja új vezérlőjét, hanem asztali berendezésekkel való összeköttetéshez is ajánlja. A chip teljes mértékben megfelel az 1.2-es Bluetooth-specifikációnak, így felhasználása nem korlátozódik a hangátvitelre – nyomtatókban és más perifériákban, valamint ipari vezérlőeszközökben is alkalmazható. A chip tízezres tételben 8,95 dollárért rendelhető meg, az ár magában foglalja a ZSound szoftvert is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés