Átlagos fogyasztással rendelkezik majd az Intel Lynnfield processzor

Hirdetés

Nemrég beszámoltunk az LGA1156-os tokozással, Lynnfield kódnéven érkező Intel Core i5 processzorok késéséről és a háttérben meghúzódó okokról, most pedig a termékek fogyasztásáról kerültek ki friss információk a világhálóra. A Core i7 processzorok kifejezetten sokkoló, 130 wattos TDP értékét szerencsére nem örökölték a kisebb testvérek. A nem hivatalos források szerint az iskolakezdést követően érkező Lynnfield mag 95 wattos TDP fogyasztással rendelkezik majd, ami gyakorlatilag megfelel a jelenlegi Core 2 Quad termékek étvágyának.

Az alacsonyabb fogyasztású Lynnfield alapú Core i5 processzorok csak a jövő év elejére várhatók, melyek a múlt héten bejelentett „s” jelzésű Core 2 Quadokhoz hasonlóan 65 wattos TDP fogyasztással rendelkeznek majd.


[+]

A friss információk szerint a szintén LGA1156-os foglalatba illeszkedő, Havendale kódnevű, Intel GMA típusú grafikus vezérlővel rendelkező termékek premierje is 2010 elejére csúszik. A rendszer MCM (Multi-Chip Module) kialakítású lesz, azaz a kétmagos processzor és az úgynevezett GMCH (Graphics Memory Controller HUB) külön lapkán foglal helyett, a kommunikációt pedig nagysebessségű belső adatbusz teszi lehetővé.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés