Hirdetés

Körkép a várhatóan érkező EVIL rendszerű gépekről

A 43rumors.com munkatársai egy kissebb körképet készítettek a még be nem jelentett, de várhatóan nemsokára bejelentésre kerülő micro négyharmados, illetve azokkal rivalizáló rendszerű fényképezőgépek kapcsán.  A hírek szerint külföldi kollégáink szinte folyamatosan kapják a Sony, a Samsung és a Ricoh tükör nélküli, ám mégis nagy szenzorral szerelt fényképezőgépeivel kapcsolatos információkat.

Micro FourThirds Logo

Sony

A SonyAlphaRumors már tudni véli, hogy a cég november 18-án leplezi majd le új termékét, amelyet a Panasonic GH1 kihívójának szánnak. Több forrás is megerősítette a gép létezését, de nem árulhattak el többet a műszaki tartalmat illetően.

Ricoh

A híresztelések szerint a cégnek holnap kellene bemutatnia új, kisméretű, cserélhető objektíves fényképezőgépét, amely nem a megszokott értelemben vett bajonettes rögzítést használ majd. Az APS-C szenzoros újdonság kétféle objektívvel érkezik. A felhasználóknak lehetősége nyílik majd külső elektronikus kereső csatlakoztatására, amelyet az e célokra kialakított papucs tesz lehetővé, azonban  szinte biztosra vehető, hogy a kereső nem az Epson új EVF megoldását használja, amelyről már korábban írtunk.

Samsung

A legérdekesebb hír azonban a koreai gyártó kapcsán került a blogbejegyzésbe. Ezek szerint a gyártó nem csak az NX (amely az APS-C szenzoros kompakt méretű gépeket jelentené), hanem a GX rendszer bejelentésére is készül, amely fullframe szenzorral szerelt, tükör nélküli megoldást vonultat majd fel.

Előzmények

Hirdetés