Apró PC visszafogott és nagy gépek komoly teljesítménnyel

Hirdetés

Új kijelzői mellett az Acer egy számítógépet is bemutatott a napokban. A multimédiás célokra kihegyezett Predator G3100 AMD processzort alkalmaz, azon belül is hatmagos Phenom II megoldások választhatók majd bele. Memóriából legfeljebb 16 GB DDR3-mal bővíthetjük, tárolóból pedig három darabot is képes fogadni, egyenként 2 TB-os méretig. A gépezet videokártyája az AMD Radeon HD 6900-as sorozatból kerülhet ki, vagyis a játékok futtatásával biztos nem lesz probléma. Mivel multimédiás számítógépről van szó, nem meglepő, hogy tunerkártyával és Blu-ray meghajtóval is rendelhető lesz. Találhatunk rajta 3.0-s USB portot, Gigabit Etjernet aljzatot, valamint N-es Wi-Fi-t is. Egyelőre az Acer elég visszafogottan nyilatkozott a Predatorról, így a további részleteket egyelőre homály fedi, ahogy az árak és a megjelenés pontos időpontja sem derült még ki.

Acer Predator G3100
Acer Predator G3100 [+]

A svájci Toradex cég egy sokkal kisebb számítógépet tervezett, és a kicsi alatt tényleg kicsit kell érteni. A xiilun PC csupán 89 x 60 x 16 mm-es, ami talán némelyik okostelefon méreteivel is vetekszik. Az alumíniumburkolat alatt Intel alapú, Oak Trail platform található, ami passzív hűtés mellett működik. A processzor szerepét egy 600-as Atom lapka látja el, mely 1,6 GHz-en is ketyeghet, memóriából pedig 1 vagy 2 GB-os DDR2-t tud fogadni. A grafikus megjelenítésről az integrált GMA 600 gondoskodik, ami tulajdonképpen PowerVR fejlesztés, monitor pedig HDMI kimenetére köthető. Van továbbá négy 2.0-s USB portja és microSD aljzata is. A parányi gép ára sajnos még nem derült ki.

Toradex xiilun PC
Toradex xiilun PC

A HP-től a belépőszintű, üzleti szériás Omni Pro 100 utódja, a 110-es modell érkezett, mely 20”-es monitorral rendelkezik és Intel alapú, G41 chipsetes konfigurációval van felszerelve. Ennek megfelelően Core 2 Duo vagy Pentium processzorral rendelhető, legfeljebb 4 GB memóriával és 1 TB-os háttértárral. Optikai meghajtóként DVD-író szolgál, egyéb kiegészítői közt pedig találhatunk kártyaolvasót és beépített sztereó hangszórókat. Az egy év garanciával rendelkező termék Linux vagy Windows 7 operációs rendszerrel 640 dolláros kezdőáron vásárolható meg.

HP Omni Pro 110
HP Omni Pro 110

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés