Hirdetés

ASUS Zenbook Prime Ultrabookok – Full HD IPS panellel akár 11 hüvelyken is

Hirdetés

Az ASUS hivatalosan is bejelentette Zenbook Ultrabook szériájának legújabb variánsait, a Prime tagjait, így hamarosan összesen négy modell érkezik, először az Egyesült Államokba, de idővel remélhetőleg az öreg kontinens országainak számára is. Az egy 11 hüvelykes (UX21A) és három 13 hüvelykes (UX31A, UX32A, UX32VD) notebook külsőleg és belsőleg egyaránt nagyon hasonlítanak egymásra, ilyen közös tulajdonság például az Ivy Bridge processzor alkalmazása. A tervek szerint Intel Core i5 és i7 központi egységekkel is rendelhető lesz majd a Zenbook Prime, vagyis indulásuknak mindenképp meg kell várni a kisebb Ivy Bridge mobil processzorok hivatalos rajtját.


[+]

Alapesetben mindegyik masina 1366x768 pixeles panelt kap, azonban igény esetén egy nagy fényerejű (350 cd/m²), Full HD (1920x1080) felbontású IPS-sel is elérhető lesz majd, ráadásul ez az opció a 11”-es UX21A esetében is választható, amely átlagon felüli pixelsűrűséget garantál. A minimalista Zenbook dizájn mit sem változott, azonban ami nem látszik, hogy a mérnökök finomítottak a tapipad működésén, valamint a háttérvilágítással megtámogatott billentyűk útját 12%-kal meghosszabbították a kellemesebb gépelés érdekében.


[+]

Ami a különbségeket illeti, az UX31A és UX32A közötti lényegi eltérés az adattárolóban keresendő: míg az UX32A hibrid háttértárat kapott (valószínűleg merevlemeze mellett egy mSATA csatolós SSD szorgoskodik), addig az UX31A tisztán SSD alapú. Az UX32VD is majdnem azonos az UX31A-val, csupán esetében az integrált IGP (HD 4000) mellett egy NVIDIA GT 620M diszkrét videokártya is helyet kapott.


[+]

A specifikációk további részleteire egyelőre nem derült fény, de az a megjelent fotók alapján azért megállapítható, hogy legalább két USB 3.0 kapu, HDMI és DisplayPort, valamint kártyaolvasó mindegyik gép sajátja. Az árazásról egyelőre annyit árultak el, hogy a 13,3”-es Zenbook Prime 999 dollártól indul, de az árcédula néhány opció beválogatásával pillanatok alatt meglódulhat.


[+]

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés