ASUS után most Abit - 0.18mikron-nal az ár ellen

Hirdetés

Már itthon is látni árlistán az ASUS A7VE jelű lapját, amely a VIA KT133E, azaz "light" verziójára épül. Ez a chipset mindössze abban tér el a korábbi KT133-as megoldástól, hogy már 0.18 mikron-os technológiával készül, azaz a korábbi egyéb fícsörök változatlansága mellett-miatt, már tud szimplán olcsóbb lenni.

De nem is az ASUS-ról szólnánk most, hanem az Abit-ról, hiszen ő sem várt túl sokat, és már nála is megszületett a könnyűsúlyú versenyző, KT7E néven.

A KT133E-s North Bridge, és a 686B-s South Bridge fölé épített lappal kapcsolatban a standard vonásokon felül talán csak annyit érdemes kiemelni, hogy maradt rajta egy ISA slot is :), hogy a BIOS-ban ott figyel a SoftMenu III, hogy (ezáltal) 100-184MHz-ig lehet FSB-t skálázni, és hogy a szorzó állítás sem gond.

Mivel ilyen lapunk még eddig nem volt (hogyhogymégnem?! :), ezért a chipset túlhajthatóságát még nem áll módunkban méltatni, vagy lesajnálni, de ami késik, túl soká nem fog késni.. (sok "jót" persze így látatlanban sem várunk tőle, de hátha ennek a fícsörnek is jót tett az a 0.18 mikron..)

Azóta történt

Hirdetés