Hamarosan befutnak a ZenBookok kistestvérei, az ASUS S46/S56 Ultrabookok

Az ASUS, kihasználva a jó idő és a nyár adta lehetőségeket, Balatonfüreden mutatta be teljes idei notebook, Ultrabook és tablet termékkínálatát, köztük legfrissebb fejlesztését, az S46 és S56 típusjelzésű hordozható gépeket, melyek várhatóan már csak a Microsoft Windows 8 operációs rendszerrel érkeznek a boltok polcaira.

Hirdetés

Az ASUS mérnökei és dizájnerei azzal a céllal alkották meg az új S családot, hogy azoknak a vásárlóknak az igényeit is kiszolgálják, akik a ZenBooknál valamivel olcsóbb, de külsőleg ahhoz nagyon hasonló notebookot, pontosabban Ultrabookot akarnak magukénak tudni. Éppen ezért az S sorozat is a ZenBook formavilágát idézi, de az UX családnál megszokott 11,6" és 13,3" helyett az elterjedtebb és olcsóbb 14" (S46) és 15,6" (S56) méretkategóriába tartozó Ultrabookok egyelőre nem túl népes táborát gyarapítják.


[+]

A felhasznált anyagok között itt is felbukkan az alumínium, például a fedlapon és a csuklótámaszon, de az "olcsósítás" jegyében körkörös helyett csak egyenes szálcsiszolást alkalmaztak, valamint az alsó rész műanyagból készült. Értelemszerűen a nagyobb képátlóhoz nagyobb fizikai méretek és tömeg is társul. A 14"-es variáns esetében 348 x 248 x 21 mm-rel és 2 kg-mal számolhatunk, még a 15,6"-es modell 380 x 265 x 21 mm-es kiterjedéssel, illetve 2,3 kg-os tömeggel bír – tehát mindkét notebook belefért a vastagságot érintő előírásba, mely 21 mm-t engedélyez.


[+]

A költséghatékonyság jegyében a nagyfelbontású és prémium panelekről le kell mondanunk, mindkét Ultrabookban 1366x768 képpontos TN+film panel dolgozik. A gyors, de drága SSD tárolót is hibrid megoldásra cserélték, azaz egy hagyományos merevlemez (max. 1 TB) mellé 24 GB-os memóriaalapú gyorsítótárat pakoltak, ezzel is csökkentve a vételárat.

A nyers számítási teljesítmény terén viszont nem szenved hátrányt az S-sorozat, Ivy Bridge alapú Intel Core i3-tól kezdve egészen Core i7-ig terjed majd a választék, ami mellé legfeljebb 8 GB memória kérhető. A processzor által biztosított Intel HD Graphics 4000 IGP mellett a 2 GB DDR3 fedélzeti memóriával megpakolt dedikált NVIDIA GeForce GT 635M VGA-nak is szorítottak helyet, ez azonban még nem Kepler architektúrára épül, így játékra csak korlátozottan alkalmas.


[+]

A felszereltségi listán szerepel még a SonicMaster Lite hangrendszer, a DVD-RW meghajtó, USB 2.0-s és 3.0-s kapuk, valamint integrált Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi és Bluetooth vezérlő. A tápellátást a 4 cellás, 44 Wh teljesítményű akkumulátorra bízták.

Az ASUS S sorozatú Ultrabookokból idehaza csak a nagyobbik, S56 kódjelű verzió lesz megvásárolható, ára pedig az UX (ZenBook) és az új K sorozat közé lesz belőve. Utóbbi egyébként néhány kép erejéig felbukkant a sajtótájékoztatón kiosztott anyagokban, de ennek megjelenéséről egyelőre nem sokat tudni. Az S56 ára 8 GB memóriával, 750 GB-os merevlemezzel és Windows 8 operációs rendszerrel processzortól függően (i5-3317U vagy i7-3517U) 239 900 Ft és 259 900 Ft lesz. Az újdonságok Windows nélkül is megvásárolhatók lesznek, vételáruk ugyanezzel a hardverkiépítéssel ekkor 199 900 Ft és 239 900 Ft. Piaci megjelenésük idehaza október végén, november elején esedékes. A garancia két év.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés