2019. augusztus 22., csütörtök

Merész árcédulával jön az ASUS csúcsegere, a ROG Spatha

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Már csak napok kérdése és itthon is kapható lesz az MMO-kra kihegyezett, vezetékkel és vezeték nélkül egyaránt használható beviteli eszköz.

Hirdetés

Az elmúlt hétvégén megtartott Veletech kiállításon már látható volt, de az ASUS-hoz tartozó Republic of Gamers részleg hivatalosan is bejelentette a Spatha egér elérhetőségét, amelyet kifejezetten az MMO játékosok igényeit figyelembe véve terveztek meg. Mindezt úgy, hogy gondoltak azokra, akik olyan egeret szeretnének, ami vezetékes és vezeték nélküli üzemmódban is használható.


[+]

A 137 x 89 x 45 milliméteresm 175 grammos masszív magnézium és alumínium ötvözetű egér fogását a jobbkezes játékosokra szabták, így a 12 programozható gomb elhelyezése is ennek megfelelő. Ezek kapcsán kell emelni, hogy a két fő gomb alapból erősített Omron D2FC-F-7N kapcsolókkal dolgozik, de ezek egy olyan foglalatban kapnak helyet, ami lehetővé teszi a cseréjüket a mellékelt D2F-01F és számos más D2F, D2FC családba tartozó Omron kapcsolóra. A hat darab, hüvelykujj alá eső, ROG "szem" logó alakzatba rendezett gomb alatt Alps kapcsolók dolgoznak, de ezek természetesen nem cserélhetőek. A világítást sem aprózták el, a görgő, az oldalsó gombok, valamint a ROG embléma alá pakolt RGB LED-ek effektjei külön állíthatóak.


[+]

A szenzorral kapcsolatosan túl sok infó nincs (vélhetően Avago), csupán annyit tudni, hogy lézeres, felbontása pedig 8200 dpi, követési sebessége 150 ips, a legnagyobb lekövethető gyorsulás pedig 30g. Természetesen a használat közben bármikor állítható az érzékenység az előre beprogramozott két fokozat között. Mint említettük, a Spatha vezetékes és vezeték nélküli üzemmódban is használható. Előbbinél kétféle, az 1 méter hosszú, gumis, valamint a 2 méteres, fonott borítású kábel közül választhatunk. A belső akku vezetékes üzemmódban automatikusan töltődik, illetve egy töltődokkoló is jár hozzá.


[+]

A beépített memória öt felhasználói profil eltárolására elegendő, beleértve az említett világítás effekteket és a makrókat is, ezeket pedig a ROG Armoury programban lehet beállítani. Az ASUS ROG Spatha nagyjából két hét múlva, azaz várhatóan május elején érkezik a hazai boltokba 51 990 forintos bruttó végfelhasználói áron.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.