ASUS P4T-F - egy új lap hajnalán

Hirdetés

Az ASUS megígérte, tehát mindenki előtt világos kellett legyen, hogy -az MSI-t követve- hamarosan a legnagyobb gyártó futószalagjairól is legördülnek az első 4-layer-es P4-es lapok.

A -2 layer(..) miatt a P4T-F jelzésű újdonság az eredeti P4T-hez képest mindenképp olcsóbban kerül majd a boltokba, méghozzá egész hamarost, az árelőny azonban mindössze 10-15USD-re tehető. Persze mondhatjuk erre, hogy nem valami sok, és tényleg, radikális változást feltehetőleg nem hoz majd az új konstrukció: emiatt egész biztosan nem adnak majd el jóval több P4-es konfigot.

A lap fícsörei, ha lehet, még tovább bővültek, az eddigi kritikus nagyvonalúság, ami bizonyos FSB értékeket érintett (133-130-125MHz), immár a múlté, a MHz-enkénti skálázást könnyű lesz megszokni. A lap kialakítása némileg eltér az MSI-nél látottaktól, itt ugyanis 2 RDRAM slot (vélhetőleg egy "bank") került a PCI slotokkal párhuzamosan a lapszélre. Ugyanitt kapott helyet a tápcsati is, aminek ennél jobb helyet még csak keresve se lehetne..

A lap emellett az előd minden korábbi remek tulajdonságát hozza, tehát az RDRAM visszaskálázás, mint a P4 (vagy inkább az RDRAM) túlhajtás rákfenéje itt csak egy mozdulat. (az MSI sem tesz mást..) És persze Vio, Vcore, ahogy illik.

Az ugyan kérdéses, hogy a Brookdale (i845) debütálása után az akárhány layer-es Socket423-as lapokra milyen sors vár: a hard core userekre azért továbbra is számító Intel legnagyobb bevételeit egész biztosan nem ettől, hanem a Northwood-os vonaltól reméli majd.

Azóta történt

  • Mi vár a P4-re?..

    Mit ígér az következő néhány hónap?.. És ez még csak a kezdet..

Hirdetés