Világraszóló tuningversenyt hirdet az ASUS profiknak és amatőröknek egyaránt

Az ASUS ROG, közismert nevén Republic of Gamers részlege bejelentette az OC Showdown 2015 megmérettetés első fordulóját, mely egy olyan online verseny, amelyre a világ minden tájáról jelentkeznek a hardverek túlhajtásával foglalkozó profik és amatőrök egyaránt.

Hirdetés

A vállalat a két tábor elszeparálása érdekében két bajnokságot szervezett. Az Extreme név alatt futó versenyre azokat a tuningmestereket várják, akik fagypont alatti hűtést használnak a legextrémebb túlhajtási eredmények eléréséhez. A felhasznált hűtőrendszer tekintetében semmilyen korlátozás nincs; az Extreme indulók szabadon építhetnek bármilyen – például szárazjeges vagy folyékony nitrogénnel működő berendezést. Az egyetlen kikötés, hogy ASUS, ASUS ROG vagy ASUS TUF termékválasztékába tartozó Z97 vagy X99 alaplapokkal kell minél nagyobb teljesítményt elérni, míg a 3D teszten kizárólag ASUS, ASUS ROG vagy ASUS Strix grafikus kártyákkal vehetnek részt a túlhajtók.

Ezzel szemben a Formula bajnokságba azon nevezőket várják, akik úgy szeretnek túlhajtani, hogy közben a hűtőközeg hőmérséklete szobahőmérséklet (20 ºC) felett marad – vagyis akik csak lég- és vízhűtést használnak. A hardver használatával kapcsolatosan ennél a kategóriánál megkötés, hogy csak kereskedelmi forgalomban lévő termékek használhatóak (tehát mérnöki mintapéldányok nem!) az ASUS, ASUS ROG vagy ASUS TUF alaplap, de ezúttal Z87 vagy Z97 vezérlőhíddal, míg a 3D teszten bármilyen az ASUS, ASUS ROG vagy ASUS Strix grafikus kártya szóba jöhet.


[+]

Mindkét bajnokság három-három fordulóból áll (Extreme: Cinebenc R11.5, XTU, 3DMarkFire Strike Extreme; Formula: XTU, Catzilla 720p, MaxxMem Read Bandwidth), ahol az indulók fordulónként gyűjtik a pontokat, és a kör végén elért eredményeik alapján nyerhetnek díjakat, valamint az egyes körök nyereményei mellett az egyes bajnokságok összesített győztese nagydíjat kap. Az Extreme és a Formula bajnokság díjainak együttes értéke 8500 USD – a háttérben olyan támogatók vannak, mint az Intel, a G.Skill, az Enermax, a der8auer Extreme Cooling Components (8ECC) és a HyperX.

A nevezéseket a világ minden szegletéből elfogadják, tehát nincs földrajzi megkötés, ám a fordulók elindulása után a két bajnokság (Extreme és Formula) között már nincs átjárási lehetőség a versenyzők számára. Az Extreme résztvevőinek szervezett első forduló tegnap indult és 2015. március 2-ig tart, míg a Formula bajnokság első fordulója március 6-án kezdődik és 2015. április 6-án fejeződik be.


[+]

Az érdeklődők és leendő indulóknak mindenképpen érdemes alaposan áttanulmányozni a teljes részvételi szabályzatot, a bajnokságokon való részvétel feltételeit, amely tartalmazza a soron következő fordulók dátumait is. Ezek a dokumentumok itt találhatók meg: Extreme kategória; Formula kategória

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Hirdetés