Hirdetés

Asus: grafikus kártya a Marsról

Az Asus egy igazi csemegével készül előállni, még ha limitált példányszámban is. Az NVIDIA GeForce 295 megoldásához hasonló felépítésű kártyát terveztek, amit Asus Mars 295 Limited Editionnek neveztek el. Az ezer darabos példányszámban készült különlegesség két NVIDIA GeForce 285-ös grafikus kártyát fog össze, a GPU-k 240 stream processzorral és 512 bites memóriabusszal rendelkeznek. Utóbbihoz nem kevesebb mint 2 GB GDDR3 szabványú memória kapcsolódik, azaz összesen 4 GB-nyi található a terméken. Aki ilyen kártyát szeretne, jobban teszi, ha megbarátkozik egy 64 bites operációs rendszer használatával.

Asus Mars 295 Limited Edition
Asus Mars 295 Limited Edition (Fotó: TechPowerUp) [+]

A GPU, a stream processzorok és a fedélzeti memóriák órajelei megegyeznek a GeForce 285 GTX modellével, 648, 1476, illetve effektív 2400 MHz-en működnek. Az egyes nyomtatott áramkörök 16 memórialapkát tartalmaznak, és digitális, hatfázisú PWM-mel szerelték fel őket. Utóbbiak a Volterra megoldásai, amelyek rendelkeznek I2C interfésszel is, azaz a feszültségek állíthatók lesznek az Asus Voltage Tweak szoftverének segítségével. A külső tápellátásról mindkettőn egy nyolcpines PCI Express csatlakozó gondoskodik. Az Asus egy eddig meg nem nevezett, harmadik gyártótól származó vezérlőt használt fel a megszokott nForce 200-as chip helyett, így annak képességeit egyelőre nem tudni, a szóba jöhető gyártók a PLX és az IDT lehetnek.


(Fotó: TechPowerUp) [+]

Az Asus a 295-ös modellekhez hasonló hűtési megoldással látta el a Mars 295 Limited Editiont, viszont a két kártyát összekötő szalagkábeleket hosszabbra tervezték, így lehetőség lesz egyedi hűtéseket is alkalmazni. A két GeForce GTX 285-re épült különlegesség SLI csatlakozóval is rendelkezik, ami lehetővé teszi összesen négy grafikus processzor használatát. Az Asus Mars 295 Limited Edition várhatóan a Computexen is megtekinthető lesz, egyes források a várható fogyasztói árát 700 dollárra becsülik.


(Fotó: TechPowerUp) [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés