Hirdetés

Asus: erősebb GeForce 7800 GTX erősebb hűtővel

Hirdetés

Az Asus már a referenciahűtéssel ellátott GeForce 7800 GTX bemutatásakor sem volt szemérmes, hiszen az NVIDIA ajánlásától magasabbra, 470 MHz-re állította be a grafikus processzor órajelét. Hogy azonban még többet ki lehessen csikarni a jelen pillanatban leggyorsabb NVIDIA kártyából, a tajvani gyártó az Arctic Cooling NV Silencer 5 nevű hűtőjét alkalmazza hamarosan érkező újabb 3D-gyorsítóján.

Az eredeti megoldásnál terjedelmesebb, s így a szomszédos bővítőhelyet is elfoglaló bordának köszönhetően a GPU gyári órajele 486 MHz-en, a GDDR3 típusú (a bordával ugyancsak közvetlenül érintkező) memóriachipeké pedig 675 (effektíve 1350) MHz-en állapodott meg. Természetesen itt is 256 MB, 256 bites buszra kapcsolódó RAM-ról van szó, s nincs változás a kártya más fontos paramétereiben sem: két DVI-I és egy VIVO-csatlakozó található rajta.

Az új, Extreme N7800GTX Top/2DHTV nevet viselő kártya a korábbi kiadáshoz hasonlóan számos egyedi funkcióval szolgál, ezek között található az Asus Splendid Video Enhancing Technology, a GameFace Messenger, a GameLiveShow, a GameReplay, a Video Security Online, valamint a a beállításokhoz rendelkezésre bocsátott képernyőmenü. Nem kevésbé terjedelmes a mellékelt szoftverek listája, amelyen a Project Snowblind, az Xpand Rally, a Second Sight, a Power Drome, a Chaos League, az Asus DVD és a Power Director 3 is szerepel.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés