Elhintette a Core i9-9900KS processzor fogyasztását az ASUS

Az Intel titkolta az információt, de az egyik fő partnerüket ez nem érdekelte.

Hirdetés

Két hete számoltunk be arról, hogy októberben jönnek az Intel nagy teljesítményű, asztali processzorai, amelyek közül talán a legnagyobb figyelem a Core i9-9900KS-t övezi. Nem feltétlenül azért, mert ez lesz a legjobb, sokkal inkább köze van az egészhez, hogy az Intel is erről beszél leginkább, így nem számít meglepetésnek, hogy a vállalat kiválogatja azokat a legyártott chipeket, amelyek képesek 5 GHz-re turbózni akkor is, ha az összes mag le van terhelve. Ezt például a Core i9-9900K csak egy magra képes biztosítani. Mindemellett az alapórajel is változik, 3,6 GHz-ről 4 GHz-re nő, viszont az egymagos turbó marad 5 GHz, illetve a cég a turbó órajeleket az alap utasításkészletekre adta meg, vagyis AVX kódok futtatása mellett már alacsonyabb frekvencián fog működni a processzor.

A plusz MHz-ek azonban plusz fogyasztással járnak, és ez az az adat, amit az Intel titkolt, de az ASUS lebuktatta a partnerét, ugyanis a ROG Maximus XI APEX alaplaphoz kiadott 1302-es BIOS már támogatja az említett processzort, és a cég jelzi is, hogy a megszokott 95 helyett 127 wattos TDP fogyasztási osztályba van sorolva.

Ez egyébként túlmegy az Intel által korábban megszabott specifikációkon, ami azt jelenti, hogy nem minden, megfelelő foglalattal rendelkező alaplap kapja majd meg a támogatást, ugyanis egy részüket nem készítették fel ilyen terhelésre. Ez azonban tipikusan az olcsóbb modellekre lesz csak igaz, amelyekbe valószínűleg amúgy sem választanának csúcsprocesszort a vásárlók, tehát túlzottan nagy gondra ebből kifolyólag nem kell majd számítani, illetve a gyártók az adott alaplapra vonatkozóan jelezni fogják a Core i9-9900KS támogatásának elérhetőségét. Információink szerint a Z390-es vezérlőhíddal szerelt modellek nagy többsége meg fog birkózni a feladattal.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés