Asus blog: akció közben a gyártó vezeték nélküli töltője

Az induktív vezeték nélküli töltés, mint technológia nem nevezhető újdonságnak, de az elmúlt években nem csak a készülékgyártók, hanem nagy étteremláncok és vállalatok is fokozottabban érdeklődnek egy szabványosított lehetőség iránt – sok korábbi eszköz ugyanis saját megoldáson alapult. Ezen a téren a Power Matters Alliance (PMA) és a Wireless Power Consortium Qi (azaz Csí) versenyeznek egymással mind a mai napig, és mindkettő számos támogatóval rendelkezik. A szóban forgó ASUS például mindkét szövetség tagjai között fellelhető.


[+]

Noha korábban volt róla szó, hogy a tajvani cég (a Google-lel karöltve) a Qi helyett a PMA-t fogják támogatni, de végül ez nem történt meg, sőt a kipróbálásra szánt ASUS PW100 Wireless Charging Stand is a Qi szabványt alkalmazza, tehát minden ezzel kompatibilis eszköz tölthető a segítségével. A vállalat persze elsősorban "saját" eszközéhez, a Qi vezeték nélküli töltést támogató Google Nexus 7 2013-hoz ajánlja a terméket, ami lényegében egy egyszerű, ék alakú állvány, melynek átlátszó talpába egy állapot-visszajelző fény is került.


[+]

Ez az állvány egy micro USB kábelen keresztül csatlakozik egy 2 amper leadására képes 5 voltos töltőhöz – maga az állvány azonban csak 1 ampert ad le a tölteni kívánt eszköz számára. Értelemszerűen a vezeték nélküliség csak az állvány és a Nexus közötti kapcsolatra vonatkozik. A működés pofon egyszerű: a táblagépet fekvő helyzetben kell az állványra helyezni és a töltés automatikusan megkezdődik, továbbá az egész folyamat bármikor megszakítható. Ezzel a módszerrel megszabadulhatunk a töltő, a kábel vagy éppen a konnektor keresgélésétől, így például lefekvés előtt nincs más dolgunk, mint az ágy mellett fix helyen lévő állványra ráhelyezni a tabletet/telefont, ami reggel feltöltve várja, hogy újra használatba vegyük.

Az ASUS PW100 hazai megjelenése február végén lesz esedékes egyelőre ismeretlen áron – utóbbi lekérése folyamatban, amint birtokunkban lesz az információ bejegyzésünket frissítjük!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények