Asus blog: ízelítő egy nem létező VivoBookról

Egyre nagyobb és változatosabb az Asus notebookkínálata, ezért nem lepődtünk meg, amikor a hazai képviselet egy újabb modellt, a VivoBook S551-et ajánlotta fel kipróbálásra. A 15,6 hüvelykes laptop csak másfél milliméterrel marad el az Ultrabookoknál megkövetelt 21 milliméteres vastagságtól, de így is eléggé vékony darab, miközben megtartotta az optikai meghajtóját, sőt egészen korrekt, különálló grafikus alrendszere van.


[+]

Mikor befutott a doboz és kicsomagoltuk, valahogy nem akart összeállni a kép. A forma, a szálcsiszolt fémből készült, sötétebb fedél, és a világos, műanyag test rendben volt, de hiányzott a szépen integrált klaviatúra numerikus része, illetve a képernyő a vártnál kisebbnek tűnt. A Windows 8-as operációs rendszer beindítása választ adott a kérdéseinkre: nem a VivoBook S551, hanem kisebb, 14 hüvelykes társa, az S451 landolt nálunk, ami azért érdekes, mert lényegében nem is létezik, így az elsők között mutathatjuk meg nyilvánosan.


[+]

Kellemes vonalvezetésű, vékony, de azért nem Ultrabook szintű laptopról van szó, így szerencsére sem az optikai meghajtót, sem a külön grafikus alrendszert, sem a normális méretű akkut nem spórolták ki belőle, sőt csatlakozóinak számát sem szűkítették le. Fémfedeles műanyag háza szépen egyben volt, annak ellenére, hogy nálunk még egy nullszériás darab járt. Talán emiatt laza egy kicsit a zsanérja, és a gépház ugyan rugózott, de csak elfogadható mértékben.

Oldalaira három USB (ebből kettő 3.0-s), egy HDMI, egy Ethernet aljzat, továbbá Kensington zár, kártyaolvasó és tápcsatlakozó került. A SonicMaster hangszórókat előre tették, a szellőzőnyílást pedig a széles zsanér tövébe rejtették. A 14 hüvelykes képernyő érintésérzékeny, ennek megfelelően egy tükrös védőfelület került az 1366x768 pixeles TN+film panel elé.


[+]

Az ASUS VivoBook S451-et alacsony fogyasztású (U utótagos), negyedik generációs Core i processzor, a Core i5-4200U hajtja, mellé 4 GB memóriát forrasztottak az alaplapra, és kapunk még egy memóriafoglalatot is, benne egyetlen 2 GB-os modullal. Grafikában a CPU-ban lévő HD Graphics 4400-as IGP-t a különálló NVIDIA GeForce GT 740M segíti, ami notebookos viszonylatban a középkategóriába sorolható, és visszafogott grafikai beállítások mellett a modern játékokkal is elbír. Az adattároló részleget 750 GB-os HDD és DVD-író alkotja, de belsejében nem találtunk olyan SSD gyorsítótárat, mint a nagyobb S551-ben. A konfigurációt egészen korrekt, 46 wattórás akkumulátor teszi teljessé. Legközelebb a hardver képességeinek bemutatójával jelentkezünk!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények