ARTiGO A1250 – a legkisebb négymagos PC lenne?

Hirdetés

A VIA bejelentette az ARTiGO A1250 névre keresztelt PC-t, melyet elsősorban beágyazott környezetbe szánnak, de otthonra és üzleti megoldásnak is megfelel. A 177 x 30 x 125 mm-es házba Pico-ITX alaplapot helyezett a VIA, mely 64 bites négymagos processzort tartalmaz. Utóbbi szerepkörben egy QuadCore E szériába tartozó processzor dolgozik, mely 1 GHz-es magórajelen üzemel. Fontos megjegyezni, hogy a vállalat elmondása szerint az ARTiGO A1250 a világ legkisebb négymagos PC-je, ami a méretek láttán hihetőnek hangzik.


[+]

A rendszer igazi erejét a VX11H jelzésű vezérlőhíd adja, mely egy Chrome 600 szériás S3 IGP-t rejt. Ezt a fejlesztést felszerelték a legújabb Chromotion 5.0-s videomotorral, így Full HD-s videók akadástól mentes lejátszása nem jelenthet majd problémát, mivel a dekódoló a H.264/AVC, az MPEG-2 és a VC-1 formátumokat gyorsítja. Az új grafikus vezérlő modern, így támogatja a DirectX 11-es és az OpenGL 3.2-es API-t, valamint az OpenCL felületet, emellett a DirectCompute 5.0 kezelésének köszönhetően később még a C++ AMP támogatása is lehetséges. Szintén nem elhanyagolható tényező a sztereó 3D-s kijelzők támogatása, amit az új IGP tökéletesen megold.


[+]

A termékbe maximum 1333 MHz-es effektív órajelű DDR3-as rendszermemória illeszthető, méghozzá egy SO-DIMM csatolón keresztül, a maximum kapacitás pedig 8 GB lehet. Alapfelszereltség még a VIA Vinyl VT2021 jelzésű hangkodek, továbbá a termékre egy darab 3 Gbps-os SATA port is került. A masina csatlakozói között fellelhető két-két darab 2.0-s és 3.0-s USB port, egy Gigabit Ethernet csatlakozó, illetve egy HDMI és egy D-Sub aljzat, valamint egy antenna interfész a Wi-Fi kapcsolathoz. A tápellátás külső tápegységen keresztül biztosítható, de az ARTiGO A1250 nem fogyaszt többet 30 wattnál, emellett a házat a VESA100 szabványú állványt támogató kijelzők hátuljára is fel lehet csavarozni.


[+]

A VIA hamarosan megkezdi az ARTiGO A1250 forgalmazását, az ajánlott fogyasztói árról azonban nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Előzmények

Hirdetés