Arctic vezeték nélküli gamepad – konzol élmény PC-n

Hirdetés

A számítógépes játékok elsődleges perifériája a jó öreg billentyűzet és egér párosa, amit egyesek már annyira megszoktak az évek során, hogy nem is igazán boldogulnak egy mai konzol kontrollerével. Azonban vannak olyan játékstílusok, ahol egy gamepad segítségével mondhatni sokkal természetsebben lehet irányítani az eseményeket, ezért a piacon szép számmal lehet kapni számítógéppel kompatibilis darabokat is.


[+]

Ebbe a sorba kíván most beállni az Arctic legújabb eszközével, egy vezeték nélküli gamepaddal. Kiosztása klasszikus, leginkább a Sony PlayStation kontrollereire hajaz, csakúgy, mint a Logitech etalonnak számító játékvezérlői. Fedélzetén 12 szabadon programozható nyomógomb, egy nyolcirányú digitális pad és két analóg kar található, a bal oldali pöcök és az iránypad szerepe egy dedikált gomb segítségével szokás szerint felcserélhető. A termék a számítógéppel vezeték nélkül, 2,4 GHz-es tartományban kommunikál, ehhez egy mai szemmel nézve igen méretes USB adóvevőt mellékelnek a csomagban.


[+]

Kellemes plusz, hogy a gamepad nem ceruzaelemekkel, hanem egy beépített, 1000 mAh-s teljesítményű lítium-ion akkumulátorral üzemel. Ez egyetlen töltéssel körülbelül 30 óra játékot tesz lehetővé, de a mini USB kábel segítségével (mely szintén alaptartozék), akár menet közben is tölthető az akkumulátor, így akkor sincs tragédia, ha az áramforrás egy váratlan pillanatban leheli ki a lelkét, helyesbítve elektronjait. A még teljesebb élmény elérése érdekében Force Feedback, azaz erő-visszacsatolás lehetőséggel is bír a szerkezet, mely hatásért két beépített rezgőmotor felel.


[+]

Az Arctic a vezeték nélküli gamepadért 37 eurót kér.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés