Az Arctic behűti a GeForce GTX Titánt

Az Arctic még mindig komolyan gondolja a VGA-k behűtését, így a gyári megoldások cseréjére még ma is számos opciót kínálnak. A vállalat a viszonylag sokat fogyasztó kártyákra az Accelero Hybrid, az Accelero Xtreme III és az Accelero Twin Turbo II nevű opciókat kínálja, melyek egy-egy új kártyára is be lesznek vizsgálva, így az elégedett tulajdonosok továbbvihetik a hűtést egy hardvercsere után is.

Hirdetés

Az Arctic a GeForce GTX Titan érkezésével lényegében a fenti trió kompatibilitását terjesztette ki az új NVIDIA termékre. Semmi extra lefogatót nem kell vásárolni, ugyanis a hűtők alapcsomagban is felszerelhetők. Erről sajnos az eredetileg mellékelt kézikönyv nem ír, mivel azt igen nehéz lenne frissíteni, de az új csomagolás már a felújított útmutatót tartalmaz. Ez azonban a Hybrid, az Xtreme III és a Twin Turbo II hivatalos oldaláról ingyen letölthető, így a felszereléssel nem lehet probléma.

A GeForce GTX Titan egyébként az első VGA-k egyike, ahol az alaphűtőt akkor is érdemes lehet cserélni, ha az nem okoz a felhasználónak panaszt például a zajszint szempontjából. A GK110 által használt GPU Boost ugyanis a hőmérsékletet is figyelembe veszi, így a referenciakártyák az első pár percben jobban teljesítenek, hiszen kell egy kis idő, amíg bemelegednek. Ezután persze csökken majd a teljesítményük, mivel már nincs lehetőség olyan agresszív turbóra. Az opcionális hűtőkhöz azonban a GPU Boost is igazodik, így állandó hűtési teljesítmény mellett a referenciamodellek első pár percben mérhető teljesítménye általánosítható és órákig kitarthat. A lehetséges tempóelőny egyébként minden egyes VGA esetében más, de tesztekre küldött példányok akár 5-8%-kal is jobban teljesítenek az adott program futtatásának első két-három percében. Ezt állandósítva gyakorlatilag ingyen „tuningot” kap a felhasználó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés