2019. január 21., hétfő

Szponzorunk

Klixnetwork.huKlixnetwork.hu

Útvonal

Hírek » Szerver rovat

Megmenekült az Applied Micro X-Gene termékcsaládja

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A Macom felvásárolta ugyan a részleget, de egy évvel később tovább is adja. Végeredményben mindenki jól jár az üzlettel.

A Macom egy éve jelentette be, hogy felvásárolják az Applied Microt, elsődlegesen az X-Weave és a Helix termékcsalád beolvasztása érdekében. Ugyanakkor ott volt az ARM számára kritikus fontosságú X-Gene termékcsalád is, ami szerverpiac meghódítása szempontjából stratégiai jelentőséggel bírt. A Macon viszont már az elején jelezte, hogy nem illik a portfóliójukba az X-Gene sorozat, ugyanakkor a döntést későbbre halasztották, esélyt adva annak, hogy a részleg életben maradjon akár egy másik cégen belül. Itt valószínűleg közbenjárt az ARM is, hiszen nem engedhetik meg maguknak, hogy a Calxeda után egy újabb nagy partnert veszítsenek a szerverpiac tényleges megtámadása előtt.

Hirdetés

Szerencsére sikerült találni egy mindenki számára kedvező megoldást, így a Macon úgy döntött, hogy eladja az X-Gene részleget a Project Denver Holdings számára. Utóbbi egy új vállalat, amelyet a The Carlyle Group vagyonkezelő társaság támogat. Az üzlet anyagi része titkos, de annyi kiderült, hogy a Macon kisebbségi részesedést szerez a Project Denver Holdingsban. Az X-Gene termékcsaládra vonatkozó szabadalmak is az új céghez kerülnek, ahogy a fejlesztőcsapatok is.

Applied Micro X-Gene 3
Applied Micro X-Gene 3

Sajnos az X-Gene sorozat azért megérezte a felvásárlást. Annak ellenére ugyanis, hogy végeredményben most mindenki örülhet, a harmadik generációs X-Gene platform még mindig nem került forgalomba. Itt látható, hogy a Macon számára ez egy lényegtelen termék, így a bevezetéssel már a Project Denver Holdingsnak kell megszenvednie. A tervekhez képest várhatóan legalább fél évet fog csúszni a tényleges megjelenés, és jelen pillanatban valószínű, hogy nem is igazán az X-Gene 3 érdekli a befektetőket, hanem a készülő X-Gene 4, utóbbi viszont csak később mutatkozhat be.

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.