Minek az Apple Watch, ha már itt az Apple II Watch?

Hirdetés

Az Apple Watch okosórája, ami csak nemrég vált előrendelhetővé, vegyes érzelmeket váltott ki a kütyüvilágban, de szerencsére vannak még olyanok, akik egy kis humorral és némi retróval, a tettek mezejére lépve meg tudják fűszerezni az olykor vérre menő szócsatákat. A DIY mennyországnak tartott instructables.com közösségének egy tagja, Aleator777 kitalálta, miként elégítse ki azok igényét, akinek kívülről ugyan nem tetszik az Apple hipermodernnek kikiáltott órája, azaz sokkal inkább kedvelik a retró Apple masinákat, de egyúttal nem akarnak lemaradni az almás karperecről – és persze nem akarnak egy zsák pénzt fizetni érte.


[+]

Nos számukra itt az Apple II Watch, egy igazi, hamisítatlan retró "okosóra" – persze nem a "valódi" Apple műhelyéből, mielőtt valaki azt hinné. Itt nincsenek választható színek, 24 karátos arany, csak szigorúan "napszítta" bézs ház, ahogy az a 80-as évekhez illik, természetesen zöld monokróm kijelzővel, és az elmaradhatatlan, modern Watchról koppintott tekerővel (alias Crown), természetesen klasszikus szénfekete bakelit hatással. Ha mindez nem lenne elég, akkor még ott van az aprócska hangszóró, aminek hála a pittyegésekről sem kell lemondani, a technológiai orgiát pedig a miniatürizált floppy meghajtók (amiből kettő van, ahogy az illik) és a bele illő lemezutánzatok teszik teljessé, csak hogy érezzük: a retro örök!

Komolyra fordítva a szót: sajnos a rossz hír, hogy a termék készen nem kapható, viszont a jó hír, hogy bárki elkészítheti magának, ha van türelme és megfelelő eszköze hozzá, az alkotó ugyanis komplett útmutatót készített. A ház 3D nyomtatással készül, a kijelző 1,8"-es LCD, az "agy" pedig egy Teensy 3.1 mikrokontroller. Természetesen komoly funkciókat az Apple II Watch nem tud, csak az időt és a dátumot tudja, a videón látható többi funkció csak a hecc kedvéért került beépítésre a szoftverbe, ami szintén nyilvános és letölthető, illetve módosítható – sőt microSD kártyát is fogad, így akik szeretnének kísérletezni, azok számra nyitva van a lehetőség. Az óra egyébként akkumulátorról működik, bár üzemideje nem valami acélos, 3 óra.


[+]

További információk az ötletgazda oldalán!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés