Hirdetés

Az Apple kényszeríti a szoftverfejlesztőket az OpenCL támogatására

Hirdetés

Az Apple a tegnap előtti bejelentésével alaposan felrázta a GPGPU-s programokat fejlesztő szoftvercégeket, hiszen a többség ugyan megfogadta a vállalat pár évvel korábbi utasítását, miszerint érdemes OpenCL-re váltaniuk, de még ma is van olyan cég, amely ezt nem tette meg és CUDA platformra optimalizál, nem törődve azzal, hogy az új Macbook és az iMac gépeken egy ilyen program nem fut.

A váltással kapcsolatban megtudtuk, hogy az Apple még az elmúlt évben eldöntötte, hogy egy darabig semelyik új gépükbe nem építenek olyan hardvert, amely támogatja a CUDA platformot. Ezzel a vállalat azt szeretné elérni, hogy ha már szép szóval nem megy, akkor majd kikényszerítik az OpenCL-re való áttérést a szoftvercégektől. Igen ám, de a CUDA-t támogató szoftvercégek ennek nagyon nem örülnek, mert az Apple gyakorlatilag mindenféle figyelmeztetés nélkül kirántotta alóluk a talajt, így most úgy kell OpenCL-re áttérniük, hogy új vásárlókat is csak nagyon nehezen fognak szerezni, hiszen a felkínált programok vagy azokban az egyes fontosabb programfunkciók az Apple új gépein nem futnak.

Ezzel kapcsolatban megtudtuk, hogy több vállalat is nem tetszését fejezte ki a döntéssel kapcsolatban, de eredménytelenül, ugyanis az Apple nyersen fogalmazva megszoksz vagy megszöksz üzemmódba kapcsolt.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés