Hirdetés

SSD-t a memóriamodulra!

Az Apacer korábban már megszellőztetett némi információt a Combo SDIMM projektről, amely leginkább a beágyazott rendszerek piacán lehet sikeres, ahol a helyhiánynak esetenként áldozatul esik a bővíthetőség.

A gyártó koncepciója egy olyan DDR3-as memóriamodul, amely valamennyi DDR3-as lapkát bevetve, 2-8 GB-os kapacitással tökéletesen ellátja a saját feladatát, de emellett a termék felső részére kerül még egy olyan interfész, amelybe adattárolót lehet helyezni. A vállalat jelenleg két opcióban gondolkodik, ezen belül is az egyik modul M.2 (NGFF) SSD-ket, míg a másik CFast memóriakártyákat támogat. Mindkét esetben a memóriafoglalatból lenne megoldva a tápellátás, de az adattárolók már a memóriamodul felső részére helyezett 6 Gbps-os SATA aljzaton keresztül dolgoznának.

Apacer Combo SDIMM
Apacer Combo SDIMM

Tulajdonképpen az Apacer Combo SDIMM a funkcionalitást tekintve nem különbözik attól, mintha külön lenne a gépben egy SATA interfészre csatlakozó SSD, illetve egy hagyományos DDR3-as memóriamodul, de a helyigény szempontjából már vitathatatlan az újszerű megközelítés előny.

Az Apacer egyébként már szállítja a Combo SDIMM memóriamodulok mintáit az érdeklődőknek. A termék akár a végfelhasználók számára is érdekes lehet, hiszen nem mindegyik alaplapon van M.2 foglalat, így ha erre lenne igény, akkor egyszerűbb új memóriát venni.

Előzmények

Hirdetés