Hirdetés

Részletezte saját PC-s kézikonzolját az AOKZOE

Az A1 jelzésű szerkezet majdnem mindenből a legjobban kínálja, amiből talán a várható ára is sejthető.

Egy hete írtunk arról, hogy új versenyzővel bővül a PC-s kézikonzolok piaca, és az AOKZOE mára részletezte is az A1 jelzésű fejlesztését, amely igen erőteljes szerkezetnek néz ki. A rendszer alapját egy nyolcmagos AMD Ryzen 7 6800U SoC APU adja, amelyben Radeon 680M jelzésű IGP dolgozik, miközben a 128 bites buszon bekötött, 16 vagy 32 GB-os kapacitású rendszermemória LPDDR5X szabványú, és 6400 MHz-es effektív órajelen ketyeg. Sajnos az adattároló típusa még nincs eldöntve, csak annyi biztos, hogy NVMe-s SSD-ről van szó, de a teljesítménye és a kapacitása még kérdéses, valószínűleg több alternatíva lesz.

Maga a 285 x 125 x 21 mm-es kézikonzol 1920x1200 pixeles, 8 hüvelykes, IPS panelt használó, érintésre érzékeny kijelzővel rendelkezik, továbbá a kategóriában megszokott kiegészítők elérhetők lesznek, de ezekről még nincs pontos adat. Giroszkóp és vibrációs motor biztosan lesz a gépben, ahogy az RGB LED-ek sem maradnak le.

Az akkumulátor kapcsán két opció is várható: az alapmodell 48 Wh-s, míg a drágább prémium verzió 65 Wh-s egységet kap. A Steam OS vagy Windows 11 operációs rendszerekkel kompatibilis termék tömege rendre 668 és 729 gramm lesz.

Az AOKZOE A1 a gyártó szerint az első olyan PC-s kézikonzol lesz, amely Rembrandt kódnevű SoC APU-t használja, és a cég ígérete szerint szeptemberben már szállítják is a fejlesztést. Sajnos a cég az árral kapcsolatban nem beszélt, de meglepődnénk, ha 700 dollár alatt megvásárolható lenne.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés