Annyira késik az NVIDIA Volta, hogy igazából nem is késik

Az NVIDIA a Volta kódnevű fejlesztést meglehetősen régen említette meg először, ami egy időre kikerült az útitervekből, de márciusban újra visszakerült, méghozzá 2018-as céldátummal.

Hirdetés

A Japánban tartott konferencián bemutatott friss útiterv is ugyanezt a céldátumot tartalmazza, de több online újság is lehozta, hogy a Volta késik egy évet, de valójában erről szó sincs. Visszakerestünk ugyanis minden fellelhető dokumentumot, amin a Volta valamilyen formában szerepel, és egészen 2013-ig mentünk vissza, amikor az útitervben szereplő fejlesztésnek még céldátuma sem volt. A megjelenést az NVIDIA 2015-ben határolta be a fentebb már említett 2018-as dátumra, és ez most sem változott.

Az NVIDIA januári és szeptemberi útiterve Az NVIDIA januári és szeptemberi útiterve
Az NVIDIA januári és szeptemberi útiterve [+]

Persze felmerülhet az, hogy a Volta fejlesztése nem haladt a terveknek megfelelően, mert 2014-ben például nem szerepelt az útitervekben, de kérdés, hogy mikortól tekintünk valamit késésnek. Erre a legegyszerűbb definíció az, hogy ha a termék megjelenési időpontját nagyjából körvonalazzák, de az évszám változik. A Volta esetében ez nem történt meg, így ez a fejlesztés jelen állás szerint nem késik.

Előzmények

Hirdetés