Androidos tablet készült a frissen debütáló E Ink Fina e-papír-kijelzőre építve

Fina néven egy új, vékony és könnyű e-papír-kijelzőt (EPD) mutatott be az E Ink Holdings. A Fina az úgynevezett Thin Glass TFT Technológián alapul, azaz a szubsztrát vékony üveg, amely mintegy 50 százalékkal könnyebb, mint a hagyományos TFT LCD-k, míg vastagsága a piacon lévő EPD-k fele, így használatával a kész eszközök ezen paraméterei is kedvezőbbek lehetnek, miközben az e-papír ismert tulajdonságait tudják továbbra is nyújtani. Az E Ink közleménye szerint ugyanis az újdonság ugyanolyan kedvező fogyasztással és nappali olvashatósággal bír, mint a piacon lévő termékeik.

A Fina többféle méretben készül majd, így többféle eszközben is megjelenhet, nem csak az e-könyv-olvasókban, hanem akár speciális területre szánt tabletekben. Ez utóbbi kategóriába az új EPD debütálásával egyidőben a PocketBook bemutatta a 13,3 colos CAD Readert (ebben a méretben az új típusú, Wacom rendszerű tollat is támogató érintőpanel mindössze 60 grammot nyom), mely az első Fina-alapú androidos eszköz, ami kifejezetten az AutoCAD-del készített rajzok megjelenítésére szolgál. A meglehetősen speciális területre szánt termékben 1 GHz-en üzemelő kétmagos SoC, 2 GB RAM, 16 GB tárhely és egy 8000 mAh-s akkumulátor található, és állítólag a Wi-Fi és 3G sem hiányzik belőle. Az eszköz az Android 4.0.4 operációs rendszert futtatja, plusz számos ingyenes és alapjáraton fizetős CAD szoftverrel látták el gyárilag.


[+]

A PocketBook CAD Reader a holnapi napon debütál, így az áráról nincs információ, ugyanakkor a Fina kapcsán sem tisztázott egyelőre minden részlet. Bár egyesek a PocketBook kapcsán 1600x1200 pixeles felbontást emlegetnek, erre vonatkozóan nincs megerősített információ, ahogy a frissítéssel kapcsolatban sem láttak napvilágot adatok, továbbá a megvilágítás lehetőségéről sem esett szó, mely a sötétben való használatot könnyíti meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés