Hirdetés

Felvázolta az új Instinct gyorsítóval elérhető topológiákat az AMD

Három lehetőség van, mindegyiket más célterületekre ajánlja a vállalat.

Az AMD a hét elején leplezte le az új Instinct MI200 sorozatot, és rögtön érkezik is két OAM formátumú gyorsító. A legfőbb kérdés az összeköttetés kapcsán a lehetséges topológiákra vonatkozhat, és a vállalat most a korábbinál konkrétabb diagramokkal vázolta fel ezeket.

Hirdetés

Általános HPC igényekre kétutas EPYC szerver ajánlott, és PCI Express 4.0-s interfészen érdemes bekötni négy darab Instinct MI250-es gyorsítót. Utóbbiak Infinity Fabric 3.0-val kommunikálnak egymással, továbbá opcionálisan lehet alkalmazni PCI Express switch-et, de nem muszáj, mivel még elég sok PCI Express 4.0-s sáv marad szabadon.


[+]

A gépi tanulás tréning szakaszára az AMD szintén kétutas EPYC szervert ajánl, viszont itt már kötelezően élni kell a PCI Express switch-csel, ugyanis nyolc Instinct MI250-es gyorsító bekötése is lehetségessé válik. A gyorsítók továbbra is Infinity Fabric 3.0-val kapcsolhatók össze.


[+]

Végül az igazán érdekes topológiát a csúcsteljesítményű igényekre szabott rendszer adja. Ehhez az AMD egyutas, direkten Infinity Architecture technológiára optimalizált EPYC szervert ajánl, amelynél a processzorhoz négy darab Instinct MI250X-es gyorsító kapcsolódik, és mindegyik részegység Infinity Fabric 3.0-val van összekapcsolva, míg a PCI Express 4.0-s sávokat maguk a gyorsítók biztosítják, amelyekre köthetők a hálózati vezérlők.


[+]

Ehhez az újszerű dizájnhoz az AMD készít egy külön processzort, amely leginkább az IO képességekben különbözik az általános EPYC sorozattól, és ez lényegében azt jelenti, hogy elegendő Infinity Fabric 3.0-s linket biztosít négy gyorsító számára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés