Az AMD két E szériás APU gyártását fejezi be

Hirdetés

A friss hírek szerint az AMD az év végén két APU gyártást is befejezi, és a megrendelt darabok szállítása 2012 második negyedévéig lehetséges. A két érintett termék közül az egyik ez egymagos, 1,5 GHz-es E-240, míg a másik a kétmagos, 1,6 GHz-es E-350 lesz, melyek még a tavalyi év végén lettek bejelentve, de valójában csak idei év elején jelentek meg. A helyüket a nemrég bejelentett kétmagos E-300 és E-450 fogja átvenni, de mindez nem jelenti azt, hogy a régebbi modellekre épülő termékek azonnal eltűnnének a boltok polcairól.

A fejlődés a felhasználók nézőpontjából értékes lesz, hiszen az E-300-as modell már két processzormaggal dolgozik. Persze a dupla annyi mag és a változatlan 18 wattos TDP miatt a központi processzormagok órajele 1500-ról 1300 MHz-re csökken, míg a Radeon HD 6310 grafikus mag esetében 500 MHz-es paraméter 488 MHz-re redukálódik.

Az E-350-est az E-450 jelzésű APU váltja fel, mely már Turbo Core technológiával is rendelkezik, amivel a CPU magok órajele egészen 1,65 GHz-ig skálázódhat, de Radeon HD 6320-as grafikus magja is magasabb órajelet kapott, ami szintén dinamikus módon emelhető tovább, ha azt a változatlanul hagyott 18 wattos fogyasztási keret engedi.

Azt egyelőre nehéz megjósolni, hogy a megmaradó APU-k meddig maradnak a piacon, hiszen egyre több adat érkezik a Brazos platform utódjáról, vagyis a Deccan platformról, mely a jövő év közepén rajtolhat el, így valószínűleg egy-két termék a startot követően szanálva lesz előbb vagy utóbb.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés