Meghízott az Amazon könyvolvasója

Hirdetés

Több mint egy éve számoltunk be arról, hogy a világ legnagyobb online kereskedelmi hálózata, az Amazon, Kindle néven megkezdte az e-könyv forgalmazását, amely az elemzők negatív jóslataival ellentétben hatalmas népszerűségre tett szert. A frissített,  Kindle DX jelzésű modell hamarosan elérhetővé válik, ám addig is le lehet adni a rendeléseket az Amazon weboldalán keresztül.

A Kindle DX az elődjéhez hasonlóan az E Ink technológiájára épít, ám a kijelző ezúttal 9,7 hüvelykes mérettel és 1200x824 pixeles felbontással rendelkezik, ami minden bizonnyal jót tesz majd az anyagok olvashatóságának, emellett a képernyőn megjelenő oldalak 90 fokkal elforgathatók. Az új szerkezet már natívan támogatja a PDF formátumú fájlokat, a billentyűzet segítségével pedig könnyű a gépen tárolt dokumentumok közötti keresés.

Az Amazon elmondása szerint a termék memóriájának kapacitását is 4 GB-osra növelték, így a Kindle DX akár 3500 könyvet is képes tárolni, a kommunikációs lehetőségekről azonban még mindig nem a Wi-Fi, hanem a beépített 3G mobilkommunikációs interfész gondoskodik. A 264 x 183 x 9,6 mm-es méretű Kindle DX várhatóan nyár elején jelenik meg, az ajánlott fogyasztói ára 489 dollár lesz, így 130 dollárral drágább 6 colos elődjénél.

A termékről készült további képeket az alábbi galériában lehet megtekinteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés