Az Alienware évente kínál majd új Steam masinákat

Az Alienware meglehetősen titkolózik a Steam masinájával kapcsolatban. A vállalat biztosan állítja, hogy viszonylag kicsi és keveset fogyasztó termékről van szó, melyet szeptemberben mutatnak majd be. Annyit elárultak, hogy Intel processzor és NVIDIA grafikus vezérlő található benne, a korlátozott méretek miatt a mobil felhozatalból válogatva, de több információ nem ismert.

Hirdetés

Frank Azor, a vállalat általános menedzsere a TrustedReviews számára elmondta a SteamOS-hez kialakított stratégiát. Az Alienware minden évben dob majd piacra új Steam masinákat, de ezek nem lesznek fejleszthetők. Bár ezt sokan szándékos limitációként kezelik, de tekintve, hogy mobil alkatrészekből áll majd a rendszer, így leginkább arról van szó, hogy maga a gyártó is olyan felépítésben gondolkodott, ahol mindent ráforrasztanak az alaplapra. Ezzel lehet a legkisebb helyre bezsúfolni az adott teljesítményt, így kívülről szép lehet a gépezet, pont a nappalira vonatkozó igényeket megcélozva. Nem mellesleg, azok a vásárlók, akiknek a SteamOS, illetve a Valve koncepciója értékes lehet, amúgy sem fognak folyamatosan fejleszteni, hiszen leginkább konzolos élményt szeretnének.

Frank Azor nem tartja kizártnak, hogy még a vásárlás előtt lehet dönteni bizonyos hardverelemekről, de ezek a vásárlás után nem módosíthatók. Ha gyorsabb rendszer kell, akkor új Steam masinát kell venni a következő évben, és így tovább minden esztendőben, ha erre igény lenne. Az Alienware kiemelte, hogy a SteamOS-ben az a jó, hogy az új gépen a régen megvásárolt játékok megmaradnak.

Az Alienware egyébként 500 dollár körüli szintre szeretné pozicionálni az első Steam masináját. A vállalat korábban már korábban is megjegyezte, hogy semmiképp sem szeretnék túl drágán adni, mivel az rontja az esélyt az Xbox One és a PlayStation 4 piacának megszerzésére, így inkább a hardver képességeit kell úgy összeállítani, hogy versenyképes legyen a termék árcédulája. Ezt a gyártó mindenképp jól látja. A Steam masinák által megcélzott piacon a felhasználó nem sokat ad majd a hardver specifikációjára, sokkal inkább a külső dizájn kialakítása lesz döntő tényező, hogy a gépezet jól mutasson a nappaliban.

Előzmények

Hirdetés