2019. augusztus 18., vasárnap

Útvonal

Hírek » Adattároló rovat

Akár 1 GB-os kapacitású tollak a mellényzsebünkben

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: News.zdnet.de

Új adattároló tollakat fejleszt ki a Inotrade vállalat, amelyekhez nincs szükség tintapatronra, csak egy szabad USB portra.

A cég ötféle USB-portra csatlakozó adattároló eszköz piacra dobásást tervezi. Bár lesz majd 1 GB-os tárolókapacitású változat is, először azonban csak a 128 és a 256 MB-os változatok lesznek kaphatók, előbbiek 99,90, míg utóbbiak 189 euróért. A legkisebb 64 MB-os változat ára 59 euro. Az USB-eszközök írásvédelem mellett jelszóvédelemmel is rendelkeznek majd. Az 512 MB-os és az 1 GB-os változatok és a hozzájuk opcionálisan felhasználható programok szintén hamarosan kaphatók lesznek. Az Inotrade egyébként megszerezte a német anyanyelvű országokra érvényes szabvány USB-Drive forgalmazási jogokat az USB-Drive termékek kifejlesztőjétől és gyártójától, az egyesült államokbeli JMTek vállalattól.

A hardvereszközök nem operációs rendszerfüggők, elfutnak Windows 98SE, Millennium, 2000, XP, MacOS 9.0 és Linux 2.4.17 rendszerek alatt is. A követelmény csupán egy szabad USB-port. Ahhoz, hogy jól működjenek, nincs szükség sem driverre, sem telepítésre. Mihelyst operációs rendszerünk felismerte az új eszközt, máris használatba vehetjük. Nincs szükség különálló tápegységre sem, hiszen USB-eszköz lévén a működéséhez szükséges feszültséget a számítógéptől veszi le. Az új eszközök mindegyik változatának maximális sebessége kereken 1 MBit/sec. Aki azonban ilyen tollat vesz, annál a szabvány csatlakozás lehetősége, a hordozhatóság és a nagy tárolókapacitás a fontos, nem a sebesség (noha egy gyorsabb, USB 2.0 interfész ilyen adatmennyiségnél már kifejezetten szükséges).

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.