Ahogy egy önkéntes tűzoltó moddol...

Hirdetés

Azok a modding alkotások, melyek egy konkrét téma bűvkörében születnek, egy külön kategóriát képviselnek az egyedi számítógépek világában, és az bennük a legjobb, hogy az esetek többségében valamilyen megszállottság tapasztalható a készítő részéről, amely leginkább a projekt közben tanúsított kitartásban és az eredményben mutatkozik meg. Az Overclock.net fórumában most pont egy ilyen szerkezetre bukkantunk, mely építését és az eredményt egy részletes munkanapló keretein belül „ikem” mutatta be.


(forrás: Overclock.net) [+]

Történetéhez hozzátartozik, hogy a család régi hagyományának és szenvedélyének hódolva ikem is már 5 éve önkéntes tűzoltóként munkálkodik, és két éve tervezgeti, hogy készít egy olyan PC-t, mely amennyire csak lehetséges, egy tűzoltóautó motívumait vonultatja fel. Végül az álom materializálódott, és néhány nappal ezelőtt sikerült az utolsó simításokat is elvégezni. Ezután a kis bevezető után egyáltalán nem meglepő, hogy az építkezés alapjául szolgáló Lian Li PC-7F ház legtöbb része ellenálló, piros porfestést kapott, ezen felületek mellett pedig szintén jól dominálnak a rombuszmintás fémlemez betétek.


(forrás: Overclock.net) [+]

A specifikáció alapján a konfigurációban egy Asus ROG Crosshair V Formula alaplapban AMD Phenom II x6 1090t processzor (@4,2 GHz), 8 GB (4 x 2 GB) Crucial Ballistix Tactical Tracer memória és két AMD Radeon HD 6870 (Asus/HIS) videokártya található. Az operációs rendszer és a sebességkritikus alkalmazások egy 64 GB-os Crucial M4 és egy 60 GB-os OCZ Vertex 2 SSD-n osztozkodnak, az adatok tárolásáról pedig két 1 TB kapacitású Samsung F3 merevlemez gondoskodik. A teljes rendszer táplálásáért egy 750 wattos Seasonic x750 tápegység felel.


(forrás: Overclock.net) [+]

Tekintve a fő témakört, a vízhűtés szinte kötelező elemnek mondható, amely jelen esetben egy, a ház aljába szerelt 240 mm-es radiátor igénybevételével csak a processzor hűtéséről gondoskodik. A videokártyák továbbra is léghűtéssel üzemelnek, igaz, ezek is egyedi festést kaptak.


(forrás: Overclock.net) [+]

Az oldallapok zsanérokkal kihajthatók, igény esetén akár le is vehetők, ennek zárszerkezete pedig ugyanolyan, mint amilyen az új tűzoltóautókon is található. Az egységesebb összkép érdekében egy előlapi ajtót is kapott a torony, valamint további látványelemként a memóriamodulok tetejére piros és kék LED szalagok kerültek, melyek a tűzesethez igyekvő autó fényeit imitálják. További részletek a munkanaplóban olvashatók.


(forrás: Overclock.net) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés