Aerocool blog: miditorony hatosfogat

A miditorony formátum a legnépszerűbb méretek közé tartozik, az Aerocool pedig bőven rendelkezik ilyen házakkal.

A különböző számítógépház-formák közül a miditorony nevezhető a leguniverzálisabbnak: elég kicsi ahhoz, hogy simán elférjen az asztal alatt, mégsem kell kompromisszumot kötni, ha több meghajtót, komolyabb hűtést, esetleg pár radiátort pakolnánk bele. Felesleges tehát csodálkozni azon, hogy ahogy a többi gyártónak, úgy az Aerocoolnak is igen gazdag a kínálata az ilyen házakból, melyek közül most hat modellt nézünk meg.

A listát rögtön kezdjük is egy testvérpárral, az Aero One-nal és a Aero One Eclipse-szel, melyek között annyi a különbség, hogy az utóbbihoz gyárilag mellékelnek négy darab 12 cm-es ARGB ventilátort, illetve hozzájuk egy hatcsatornás vezérlőt. Ha ezekre nincs szükség, vagy már van saját, akkor jó lesz nekünk az Aero One is, mely egy 520 x 210 x 404 mm-es (ma x szé x mé) ház, oldalán edzett üveggel, előlapján pedig hálós burkolattal, mely így nemcsak látni engedi a ventilátorok fényeit, de a légáramlást sem akadályozza.


Aerocool Aero One Eclipse (forrás: Aerocool) [+]

Az érdekes, de még nem csicsás külalak mögött egy klasszikus, kétkamrás kialakítású belső tér rejtőzik, melynek tervezésekor a hűtési kapacitást igyekeztek maximalizálni, melynek eredményeképp felülre 240 mm-es, előre 360 mm-es, hátulra pedig 120 mm-es radiátor kerülhet. A ventilátorok esetében elöl a 3 x 12 cm-es kiépítés helyett dolgozhatunk a csendesebb 2 x 14 cm-megoldással is. Extraként a tápegység felett egy plusz keretre további két ventilátor is felszerelhető, melyek a grafikus kártyát láthatják el plusz levegővel.

A hűtésen túl az adattárolókkal sem kell takarékoskodni: 3,5”-es egységekből kettő, 2,5”-es meghajtókból pedig három kerülhet a belső térbe, osztozva a helyen az akár hét darab bővítőkártyával. A videokártya számára 327 mm áll rendelkezésre, a CPU-hűtő maximális magassága 161 mm lehet. A külső csatlakozók a fedlapra kerültek, itt két USB 3.0 és két 3,5 mm-es analóg jack fogad minket.


Aerocool Ore (forrás: Aerocool) [+]

Az Aero One-nál inkább ívelt vonalakkal dolgoztak a tervezők, a hasonló stílusjegyekkel felruházott Ore esetében a téglatestet követték. A 430 x 188 x 375 mm-es ház edzett üveg vagy akril oldalpanellel egyaránt elérhető. Belül az Ore is kétkamrás megoldást alkalmaz, a hálós előlap mögé három, hátulra pedig egy 12 cm-es ventilátor kerülhet (az előbbieket egyébként az Aerocool mellékeli is). A tápegység kamrája fölé szerelhető, a VGA felé irányított két 12 cm-es légkavaró itt is opció.

Már a 188 mm-es szélességből is kiderülhet, hogy az átlagosnál valamivel keskenyebb gépházról van szó, ami némileg csökkenti a CPU-hűtő lehetséges méretét, a hivatalos specifikációk szerint ez a komponens legfeljebb 155 mm magas lehet. VGA-ból viszont akár 371 mm hosszút is beépíthetünk, feltéve, hogy nem került az előlap mögé egy radiátor. Adattárolók számára két kombinált 2,5”/3,5”-es és három 2,5”-es fiók áll rendelkezésre. A csatlakozókat itt is az előlap tetején találjuk, mégpedig két USB 2.0, egy USB 3.0 és két 3,5 mm-es jack képében.


Aerocool Python (forrás: Aerocool) [+]

Nemcsak oldalt, de elöl is edzett üveg borítja a látványra kihegyezett Pythont, ennek köszönhetően két 20 cm-es ARGB ventilátorra vethetjük pillantásunkat. Egy harmadik, 12 cm-es ARGB légkavaró került a hátlapra, a fények vezérlését pedig egy hatcsatornás kontroller végzi.

Ez a gépház 446 x 213 x 387 mm-es, az említett légkavarókat pedig kiegészíthetjük még a fedlap alatt két továbbival, növelve a szellőztetés erejét. Belül egy dedikált 3,5”-es, két dedikált 2,5”-es és egy kombinált fiók várja az adattárolókat. A viszonylag rövid gépház kétkamrás belső terébe 325 mm hosszú grafikus kártya és 164 mm-es hűtő kerülhet, a külső csatlakozópanel pedig egy USB 3.0, két USB 2.0 kaput és analóg hangcsatlakozókat kínál.


Aerocool Mecha (forrás: Aerocool) [+]

Az eddigiekkel ellentétben a Mecha előlapja nem mutat meg semmit a mögé szerelhető ventilátorokból, helyettük közepén egy RGB fénycsík fut végig, melyet külön gombbal vezérelhetünk. Az edzett üveg oldallappal rendelkező, 430 x 200 x 305 mm-es házba az előlap mögé kerülhet egyébként két 12 vagy két 14 cm-es ventilátor, vagy akár egy 240 mm-es radiátor is. Felül és hátul egy-egy 12 cm-es légkavaró helyezhető el. Adattárolóknak egy 3,5”-es, két 2,5”-es és egy kombinált 2,5”/3,5”-es helyet alakítottak ki, a VGA esetén a maximális hossz 302 mm, a CPU-hűtő maximális magassága pedig 159 mm lehet.


Aerocool Zauron (forrás: Aerocool) [+]

Utolsónak maradt a nevében kissé gyűrűk urás hangulatú Zauron, mely külsőre viszont maradt az indusztriálisabb dizájnnál. A szögletes vonalvezetésű, 430 x 208 x 330 mm-es gépház előlapja felül zárt, alul pedig hálós burkolatot kapott – utóbbi a levegő bejutása mellett a fény kijutását sem gátolja, így örülhetünk a mögötte elhelyezett RGB ventilátornak. Nem ez az egyetlen légkavaró itt egyébként, mert rajta kívül másik két 12 cm-es példány helyezhető el itt, illetve két ilyen egység kerülhet felülre, egy pedig hátra, de radiátorokkal is dolgozhatunk, ebben az esetben elöl 240 mm-es, hátul 120 mm-es a legnagyobb használható méret.

A Zauron esetében adattárolók számára három 2,5”-es, egy 3,5”-es és egy kombinált fiókot alakítottak ki, a grafikus kártya számára rendelkezésre álló hely 325 mm, a CPU-hűtő pedig 166 mm-rel gazdálkodhat. Az előlapi csatlakozó két USB 3.0 portot, valamint 3,5 mm-es hangcsatlakozókat tartamaz.

Azóta történt

Előzmények

  • Aerocool blog: dizájnos hűtések

    A hűtők vásárlása esetén ma már a jó hűtési teljesítmény mellett a kinézet is fontos szemponttá vált.

  • AeroCool blog: egy sokoldalú házkvartett

    Gamer konfigurációhoz, de akár az irodába is megfelelő választás lehet ez a négy miditorony, melyek átlátszó oldalpanelt és RGB világítást is kínálnak.